Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

twine

27. 8. 2009 14:59
komunismus=nacismus

Hezky napsáno, díky. Jsem mile překvapen, kolik mladých lidí, kteří komunismus nezažili, umí vyhmátnout podstatu problému. A kolik se jich o komunismus zajímá. Asi je to podobné jako v Německu v 60. letech. Nás bohužel neosvobodily spojenecké armády a nekonal se Norimberský proces, takže se pohrobci vrahů Stalina a Gottwalda vesele derou do vlády.

Existence jakékoli KOMUNISTICKÉ strany je v jasném rozporu s Listinou práv a svobod, podstatou komunistické ideologie je potlačování práv a svobod, včetně práva na život (justiční vraždy a koncentráky). Jsme jedinou zemí v našem regionu, kde existuje komunistická strana jako relevantní politické uskupení. Smutná výsada.

V[>-]

0 0
možnosti
S

sal

25. 8. 2009 11:29
Když

nic nevím, tak nepíšu. Žiju to půl na půl, a mám pocit,že dnes je to víc na lejno. A o hodně. A ty kidy o mandarinkách už jsou únavné.

0 0
možnosti
TK

osvetitel

24. 8. 2009 7:41
skoda zese ta "obrovska sila" v lidech probudila

az kdyz pominula hrozba Sovetskych tanku !:-))

0 0
možnosti
P

Pertho

23. 8. 2009 21:44
Proč?

Proč stále existuje KSČM a pomáhá spoluvytářet zákony? Protože tu byla revoluce sametová a chřestilo se klíči, nikoli však francouzskými. Váš článek rozhodně nic objevného nepřináší a je poněkud populistický bez širších souvislostí. Absence myšlenky, jen papouškování.

0 0
možnosti
NP

Náhodně procházející

23. 8. 2009 22:04
Re: Proč?

Ale ne, píše osobní zkušenost svoji a přítele, není to omílání pouček dokola. Toho je na blogu dost, tohle jen říká něco v konkrétní podobě. Nepamatuje to, takže zcela vše nechápe, tak jako já nechápu, jako to bylo za protektorátu.

0 0
možnosti
C

cojanato

23. 8. 2009 21:29
Milá slečno nebo paní, .......

......když tak komunistkou, že ?:-)

Ale v zásadě ten článek neodsuzuji, ba naopak. Neberte to ve zlém, ale jen mi připadá takový blogersky "populistický", nebo lépe vyjádřeno, "karmychtivý" a cítím, že něco malinko mu ještě chybí.

"Proč jsem se nestal komunistou", vyjádřil Karel Čapek již před mnoha lety (myslím že už v r.1926) a já s jeho názorem nemohu, než nesouhlasit.

No, a tak Vám tu karmu dám.R^

0 0
možnosti
NP

Náhodně procházející

23. 8. 2009 21:44
Re: Milá slečno nebo paní, .......

Jak jste myslel s tím Čapkem. Že s ním souhlasíte, nebo nesouhlasíte. Napsané to je tak, jako byste s ním nesouhlasil. Nemyslel jste to opačně?

Nemohu než souhlasit = souhlasím.

Nemohu než nesouhlasit - to se běžně neříká, interpretuji jako nesouhlasím (s ním).

0 0
možnosti
NP

Náhodně procházející

23. 8. 2009 21:00
Dobré připomenutí v době výročí okupace

Je třeba vědět, že komunismus je zrůdná ideologie, tak jako nacismus. Nás tehdy neučili marxismus, ale marxismus-leninismus. Tj. ke zrůdné ideologii Marxe přinesl Lenin své rozpracování, a hlavně svojí praxi. Bez ní by to byly jen knihy.

U českých komunistů šlo především o napojení na cizí mocenské centrum. Ne jejich špióni, ale jejich pátá kolona. Sami to nazývali ideologickou diverzí, přitom toto má svůj původ právě v Moskvě, co jiného byly ty komunistické internacionály, školení komunistických stran?

I takový Dubček studoval v Rusku, a nejen on. Kupodivu sovětští představitelé dokázali být pružní. Např. nevadila spolupráce s islámskými režimy či nacismem. Rusům šlo vždy o moc, o ovládání druhých. Marxismus byl jen nástrojem, jak získat moc ve vlastní zemi, pak chtěli vládnou dál, dle ruské imperiální tradice. Z tohoto pohledu, dnes už tolik nejde o obnovu marxistického režimu (stejně tu byla spíš jen nějaká ruská mutace), ale (pokr.)

0 0
možnosti
NP

Náhodně procházející

23. 8. 2009 21:27
Re: Dobré připomenutí v době výročí okupace

o prosazování ruských imperiálních zájmů. Vlastně už Čapek psal, že pro komunisty jsou chudí dobří k tomu, aby mu pomohli k moci a že mu o ně jako takové vlastně vůbec nejde.

Takže, sice nesdílím sociálně demokratickou ideologii, kde jde ale o snahu pomoci lidem, tak upřímných sociálních demokratů si vážím. Např. řada západních zemí měla víc sociálních výhod, než bylo za komunismu u nás. Např. podpora v nezaměstnanosti, to neexistovalo. Jistota práce byla spíš povinností pracovat, dřív i bez možnosti odejít jinam, když podnik nechtěl.

Jako stejné nebezpečí mi přijdou lidi typu Paroubka, navázání na Rusko bez marxismu. Putin v Rusku je takovým příkladem, útlak a nesvoboda jak za sovětského režimu, jen zdání svobody, staré kagébácké metody. Paroubek není komunista, ale je to starý estébácký kádr. Což je možná ještě horší.

Putin už není komunista, ale stále zůstává čekistou, obdobně platí i o Paroubkovi, nejhorší je navenek to zdání demokracie a klamání lidí vytunelovanou značkou.

0 0
možnosti
IK

jjumbik

23. 8. 2009 20:03
0 0
možnosti
RK

romualda

23. 8. 2009 18:45
znáte i někoho

Znáte ve svém okolí i někoho, kdo tuto dobu hodnotí pozitivně?

0 0
možnosti
RK

Radek0075

23. 8. 2009 18:47
Re: znáte i někoho

Kterou tuto? Tuto jako tuto? Nebo tuto jako tu z článku?

0 0
možnosti
VM

Dluhy se neplatí

23. 8. 2009 18:28
Nemělo by se zapomínat, že KSČ byla komunisti sloučení

po 25.2.1948 se sociálními demokraty do jediné zločinné státostrany.

Paroubek nespadl z nebe, je přímým dědicem praktik a úmyslů gaunerů tzv. reálného socialismu.

0 0
možnosti
JN

madqwert

23. 8. 2009 18:34
Re: Nemělo by se zapomínat, že KSČ byla komunisti sloučení

hlavne bys mel vedet, ze toto slouceni bylo nelegitimni, na 200 000 clenu CSSD ho odmitlo podepsat a cinnost CSSD tak pokracovala v exilu ;-D

0 0
možnosti
KNR

Kmet na Razgrad

23. 8. 2009 18:27
Trochu komunistické rétoriky

Žádám, abychom okamžitě prověřili politické postoje soudruha cenzora Bangy! Stranickost celé záležitosti ho evidentně nezajímá. Soudruh Banga by si měl uvědomit, že strana si nemůže dovolit blýskat se názorovými odstíny. Neboť i zde, na diskuzní půdě, soudruh Banga neváhá uplatňovat svou reakční politiku, sponzorovanou imperialistickými živly z kapitalistické ciziny. A to nás nutí k ostražitosti!;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2961x
Vystudovala VOŠ publicistiky a Mediální studia na Fakultě sociálních věd UK. Miluje sushi, Queeny, kulečník, zvuk baskytary a všechny chlupaté živočichy, hlavně své dva kočičí kožichy - Jáchyma a Gitu.

Seznam rubrik