Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BL

claricia

27. 8. 2009 16:43
Díky a karma

Znám Váš pocit velmi dobře, také manželovi před dlouhými cestami říkám, aby jel opatrně a dával na sebe pozor. Sama najezdím dost a dost jak v městském provozu, tak i po dálnicích, často jezdím i jako spolujezdec (pravda, jako řidič radši :-)) a občas se nestačím divit, "co" na silnici potkávám. A často si kladu otázku, jak se člověk nemá bát, když ví, jak jezdí někteří jiní řidiči - kdyby ohrožovali jen sebe, tak s chutí do toho, bohužel je pravidlem, že ohrožují i všechny kolem...

0 0
možnosti
T

tickmaster

27. 8. 2009 14:57
motorkáři

Prosím neškatulkujte. Ne všichni jezdí jak hovada. A ne každá rychlá jízda je nebezpečná.

Mě osobně se párkrát stalo že řidič/ka auta přede mnou nevjela do odbočovacího pruhu doleva. Avšak v křižovatce rychle zabrzdil a jal se odbočovat vlevo. Tohle je podle mě horši situace jak když člověk jede 110km/h, případně předjíždí přes plnou čáru kde by být neměla, neboli rovná silnic a krásným přehledem jen to je po výjezdu ze zatáčky ta čára hooodně dlouhá.

0 0
možnosti
PP

pefben

27. 8. 2009 14:55
Dobře napsáno

Je taková poznámečka: ti co nás ohrožují nejsou jen hoši ve vytůněných kárách (i když ti hodně). Poslední dobou jsem zaznamenal takový inovačně-emancipační trend a to agresivní a nebezpečné dámy za volantem. Docela mne to mrzí, dámy dříve jezdily sice třeba méně plynule, ale zato opatrně a bezpečně.

Teď se mi běžně stane, že se mi na dálnici nalepí půl metru za záď auto a ejhle - ona v něm dívka a ne mladý tuningář. A klidně mne přefičí zprava a uhání pryč 180..... Tuhle emancipaci si děvčata mohla odpustit..... :-(

0 0
možnosti
E

endometrium

27. 8. 2009 15:04
Re: Dobře napsáno

No, musím se přidat... Také poslední půlrok sleduji poněkud agresivnější dámy za volantem. Zpočátku roku jsem si říkal, že se jedná o nějaká předsevzetí typu "teď to těm chlapům konečně ukážu a začnu jezdit, jako oni" apod.

Nevím ale, jestli bych jim to vyčetl... Rozhodně jim za to netleskám, koneckonců, ne každá řidička umí tak předvídat, jako ne každý řidič. Ženy obecně nerady zobecňují, škatulkují apod. Nejradši se na každého koukají jinou optikou (a také v jiných botičkách ;-D ) A na silnici je předvídání to, co Vás dělí od smrti.

Navíc, na silnici myslím by měla platit stejná homogeneze, jako v kterémkoliv jiném fyzikálním poli. Tedy nebezpečná není rychlost, ale jejich rozdíl. Jestliže pojedu 50 km/h na cestě a předjede mě několik lidí 2x vyšší rychlostí, ten, co je nebezpečný jsem tam já, ne oni. To je statistika...

0 0
možnosti
M

mirek.hadac

27. 8. 2009 14:48
ano

Je vidět že jste velice senzitivní člověk, jsme na tom oba stejně a plně se stotožnuji s tím co jste napsala. Najedu toho za týden v autě hodně a mohl bych vyprávět hodně divoké věci ... ale strašení má význam jen když je člověk nezodpovědný. Vidím na silnicích poslední dobou více obezřetnosti a ohleduplnosti. Mám pocit že kampaň "Nemysliš zaplatíš" začíná učinkovat.

0 0
možnosti