Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Usti nedlabem rikavali kdysi v jinych mestech severoceskeho kraje. Ale to mesto se mi pocatkem sedesatych svym zpusobem libilo. Jednak tam cenzura nebyla tak prisna a tancilo se tam to, za co v Praze panove s nejakou paskou na rice s pomoci VB vyhazovali ze salu ven.

A vzpominam si tam na kavarnu kde se tancilo, oficielni nazev uz jsem zapomel, ale mistni ji vsichni rikali Londyn.

Nejak ji na mape ale uz nemohu najit.

0 0
možnosti
JJ

Londýn je tam pořád, ale co se pod tím názvem skrývá dnes, netuším, Asi nějaký Vietnam. Jinak souhlas - 70 léta v ÚL - OK, ale o tom teprve budu psát....

0 0
možnosti
Foto

J26i57ř70í 46K18i71n19d82l

24. 11. 2021 12:46

Ústí je nešťastné město. Nádherně položené, ale. Ve středu města má chemičku. Město prošlo bombardováním,zadruhé světové války a komunistickou, nesmyslnou demolicí kvalitního středu města a náhrada za demolované domy jedna velká hrůza. 9O léta výstavba byla zadaná provařeným komunistickým architektům a výsledek děs běs. Většina obyvatel bydlí na sídlištích kolem města. Jsou to v drtivé většině náplavy a k městu, jako takovému nemají žádný vztah. Dcera tam bydlela dva roky a s manželem utekla. Říkala to město je na sebevraždu.

0 0
možnosti
JJ

Ale to město nebylo takové vždy. Já jsem původem z Děčína a když jsem se sem v sedmdesátých letech přistěhovala, to město mělo charakter krajského města, ne že ne . Budu o tom psát v dalších dílech mého blogu. Děkuji .

0 0
možnosti
AL

Vím že to není populární, ale ukazuje se, že v oblastech, kde lidi víc žijí svoji víru a které nebyly poznamenané masovými zločiny, je život přeci jen snesitelnější a města jsou hezčí.

0 0
možnosti
JJ

Souhlasím, ale už je to tak dávno....Dokdy se na to budeme vymlouvat ?

0 0
možnosti
Foto

P10e66t21r 80H60a93n11n74i45g

23. 11. 2021 23:18

Jako člověk, který se v Ústí narodil, vlastně v Neštěmicích, ty byly v roce 1946 ještě samostatné a dětství prožíval v Krásném Březně pod dráhou, na březích tehdy ještě přístupného přístavu a Labe, a zažil jsem ještě elektrické tramvaje, tak mě každá návštěva toho mého rodného města, když jedu na hrob svých rodičů, velice bolí. Maminka poté bydlela na Masaryčce a tam také žádná sláva.

0 0
možnosti
JJ

Pane Hannigu, děkuji za reakci. Já pořád věřím tomu, že když dáme najevo, že nám stav ÚL není lhostejný , něco se může změnit. Zatím jsem dosáhla jen toho, že u Bohemky odstranili odporný odpadkový koš, mám tedy jen dílčí úspěchy. Až příště napíšu o jámě před Krajským úřadem - tam asi budu bezmocná, ale nevzdám to !!!

0 0
možnosti
LP

Vážení paní. My tady diskutujeme palčivé otázky, týkající se fundamentálních principů fungování světa. Sofistikovaně se snažíme vyřešit nejpalčivější problémy planety. A vy si sem přihasíte s Ústím nad Labem.Rv

0 0
možnosti
Foto

P65e77t57r 43H41a14n59n32i45g

23. 11. 2021 23:20

Ale paní má pravdu. To je fundamentální otázka. Úpadek všeobecné kultury, úpadek mravů, úpadek světa. V Ústí, pokud to neznáte, je to naprosto signifikantní.

4 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 29,82
  • Průměrná čtenost 709x
Často se mi stává, že vidím věci trochu jinak, než je běžné...

 

 

Seznam rubrik