Zvýšení penzí, záruka volebního úspěchu

Ministryně Marksová nespoléhá na služby externích agentur a klíčové průzkumy provádí úřad vlastními silami. Někdy tak činí v utajení i samotná ministryně. Tak tomu bylo i dnes.

Zajímal jí nezkreslený ohlas seniorů na zvýšení, respektive na slib zvýšení důchodů od příštího roku o čtyři procenta. Proto se nenápadně přičlenila k reprezentativnímu vzorku penzistek.

   

Zvýšení penzí samozřejmě uvítala i mužská seniorská populace, a někteří důchodci si hned spočítali, co všechno si za onu zhruba pětistovku budou moct v jubilejním roce novodobé české státnosti dovolit.

 

-Tak jsem si pane docent spočítal, že když nám zvednou penze o čtyři procenta, tak si dohromady se starou budeme moct za ty peníze navíc koupit skoro čtrnáct čtvrtek másla – a to počítám, že by jedna stála dokonce až pětašedesát kaček.  Dobrý, ne?  No vy na tom musíte být ještě líp při vaší penzi. Já beru 14, kolik vy?

-Sedmnáct.

-Tak já vám to spočítám, to bude na vaši hlavu určitě přes deset kousků, přesně deset a půl. A k tomu ještě taky něco manželka.. No vy se umáslujete.

- Ale mně je to fuk, kolik másel si budeme moct koupit navíc. My máslo nejíme, z dlouhodobého hlediska zvyšuje hladinu nebezpečného cholesterolu v krvi. A taky dochází k výraznějšímu nárůstu koncentrace volných mastných kyselin v krvi.

-Takže to přidání je vlastně zdraví škodlivý!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | úterý 19.9.2017 22:56 | karma článku: 18,29 | přečteno: 639x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0