Zvláštní úkoly senátora Fischera

Pamětníkům starých časů jistě nevypadlo z paměti, že v každém podniku či úřadu existovalo oddělení s nápisem na dveřích: Zvláštní úkoly. Jeho šéfem byl většinou údajně už bývalý zaměstnanec ministerstva vnitra.

Bylo účelné mít s tím člověkem dobré vztahy. Měl důležité slovo při schvalování služebních cest do zahraničí – a nejenom západního – a také při návratu, kdy mu vyslaní pracovníci skládali účty. Popisovali s kým a proč se setkali, o čem mluvili a podobně. Nebylo radno nějaké setkání „zatloukat“, protože i v cizině, nebo právě v cizině, měla tajná služba své lidi a spolupracovníky,

Ty doby jsou za námi, řeklo by se.  Stačí v zahraničí splnit služební úkol, a ostatní je vaše věc. Nemusíte se o ní v zaměstnání nikomu zpovídat.  Anebo, jste- li „úhonný“ a proto důvodně v hledáčku tajné služby, potom vás po návratu vyzpovídají na patřičném místě, ne v podniku.

To je pravda. Ale výjimky takového zájmu, co jste „venku“ dělali,  přesto existují.

Nebýt pořadu Máte slovo, který byl opět jednou z už standardních televizních „dohadovaček“ o tom, kdo osvobodil Prahu a jak moc nám hrozí nebo nehrozí rudá nebezpečí z Kremlu a Pekingu, nedozvěděl bych se zajímavou věc, kterou „prásknul“ přítomný poslanec Luzar na spolu debatéra senátora Fischera. O něm je známo, že kontinuálně varuje před zasahováním obou zemí do našich záležitostí a mediálním ovlivňování našich občanů, kteří jsou po takových manipulacích ochotni Ruko a Čínu

dokonce akceptovat. Poslanec Luzar se zmínil o tom, že Fischerova usilovná snaha po odhalování čínského nebezpečí vyústila mimo jiné i v to, že různým úřadům státní správy i samosprávy zasílá dotazník o cestách do Číny, který je ještě podrobnější, než jaký lidé museli vyplňovat na Zvláštních úkolech kdysi. Z pozice šéfa zahraničního výboru Senátu se cítí být oprávněným vyšetřovatelem návštěvníků Číny. Někým jako byl strážmistr Flanderka v Putimi – dalo by se zlehčit, pokud by nešlo o vážnou záležitost.

Nečtu internetový deník komunistické strany, ale nikde jinde, než právě tam o onom Zvláštním dotazníku senátora Fischera nepsali. Tak prosím ZDE.

 

K tomu už se nedá dodat nic. Snad jen to, že senátor Fischer pod hlavičkou parlamentní komory provozuje soukromou kontrašpionážní službu.  

 

Autor: Jan Dvořák | pátek 15.5.2020 9:39 | karma článku: 38,65 | přečteno: 1626x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0