Zrušte zákaz kouření – pro lepší atmosféru v rodinách

Ústavní soudci snad budou mít tolik rozumu i citu pro lidská práva, že vyhoví stížnosti senátorů na protikuřácký zákon a už brzy se bude opět smět kouřit  přinejmenším  jako v době nesvobody před Listopadem a  v  době svobody po něm.

Čím dříve se tak stane,  tím lépe. Poslední studie totiž ukazují na alarmující skutečnost, protichůdnou ke snahám politických stran podporovat soudržnost rodin - po přijetí onoho inkvizičního zákona  atmosféra v mnoha domácnostech zhoustla a stala  se zejména pro manželky  a pro děti nesnesitelnou.

Stačí bedlivě naslouchat názorům postižených.

 

-Ten protikuřácký zákon by měli zrušit. Dyť škodí všem. V hospodách, jak psal jeden pán na internetu, teď čepujou o čtvrtinu míň piva než dřív, protože štamgasti tam přestali chodit, když si nemůžou v klídku k pivku zakouřit, a  tak si dávají lahváče s cígem doma.

Ten můj to taky na mě zkoušel, že bude dřepět  doma u televize, popíjet a vyhulovat, ale já jsem mu dala nůž na krk, že si musí vybrat. Buď mazat do hospody a kouřit před ní, jako všichni slušní lidi, anebo ať si jde kouřit na balkon. A taky šel! Na balkon.

-No, můj starej mě taky poslal do … na balkón.

-Vy kouříte? To jsem nevěděla…

-Nekouřím. Ale manžel teď kouří doma u lahváčů, a ne v hospodě jako dřív. A když jsem se ozvala,  že kdo to má dýchat, tak mi poradil, ať jdu inhalovat na balkon. Jenomže to je životu nebezpečný!

 - No jo, smog.

- Ten taky, ale hlavně nám chodit na balkón zakázal statik.   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | sobota 4.11.2017 22:40 | karma článku: 24,04 | přečteno: 835x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0