Zlatovláska namísto Moravce?

Koncesionáři si ze svých těžce vydělaných peněz odtrhnou od úst čtyři kačky denně, aby si u Kavčích hor předplatili kompletní audiovizuální servis, ale o Vánocích se k nim televize chová jako k pětiletým.       

-Bédo, nech toho věčného nadávání na bednu! Aspoň o Vánocích bys měl dát pokoj. A rozjímat.

-Ale copak se to dá vydržet? Už týden nás krmí jenom pohádkami, a ani v neděli v poledne s tím nepřestanou, a místo Moravce dávají provařenou Zlatohlávku!

-Snad Zlatovlásku, ne?

-Dyť je to jedno, i kdyby to měl být třeba Dlouhý, široký a Bystrozraký, tak je to jenom opium pro lidi, aby zapomněli, že se mají společensky angažovat. To Moravec, ten by je z letargie probudil. Ale Zlata, ta tedy ne.

Jo, a večer, to pro změnu nastoupí zase měsíčci, a hned dvanáct!

Já do ní praštím!!

-Měj rozum, Bédo. U pohádky aspoň předem víš, jak skončí. Ale u Moravce ne, tam to může mezi hosty skončit taky pořádnou štěkačkou.

-A o co myslíš, že mi jde? O to, jak se porafají, ehm, tedy o ten zdravý názorový střet. A dneska nebude nic, žádný horor.

-Ale jo, na konci té pohádky přece král chce být také mladší a krásnější, a když se omylem polije mrtvou vodou, tak zemře. Nic podobného se u Moravce zatím ještě nestalo.

-Mrtvou vodou? Nestraš! Už zase Grétuješ…

Autor: Jan Dvořák | neděle 22.12.2019 11:10 | karma článku: 24,04 | přečteno: 831x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0