Zeman z Lán, nebo Burian z Katakomb? Těžká volba

Prezident Zeman se dnes v jednu hodinu prostřednictvím tří kanálů obrátí na občany s Vánočním poselstvím. Jsou kupodivu tací, co je jim to jedno, a přednost před hlavou státu dají komikovi.

 

 

- Bédo, nepřepneme na Zemana? Už bude jedna..

-Teď, zrovna když je to s Burianem taková sranda?

-Ale Katakomby uvidíš ještě mockrát, ty opakujou všechny televize do nekonečna, ale Zemana, toho můžeme o Vánocích vidět jako prezidenta už jenom dvakrát.

-Dvakrát?  Ten bude na Hradě ještě dalších pět let. Jinak by se přece ke všem partajím tak nelísal a nedělal ze sebe prezidenta všeho lidu, kdyby nechtěl, aby ho zvolili i příště.

Proč myslíš, že je jedna ruka se Sobotkou a tajně se spolu radí v Lánech, a přitom, když pořádá hon na lišku, tak zve Kalouska s Fialou, a taky jezdí na Babišův statek na zabijačku? Kvůli výslužce to nebude.

A vůbec, pro nás, co nejsme magistři, ale obyčejní lidi, jsou ty jeho řeči málo srozumitelné. I když se snaží tu svou hroznou šroubovanou češtinu trochu polidštit, tak z toho, co říká, vůbec nevíš, co si vlastně doopravdy myslí. Třeba o běžencích, o islámském státu, o Ukrajině, o Putinovi, o Číně, o euru.

Je moc opatrnej, chodí kolem horké kaše jako nějaký diplomat, aby se nikoho nedotknul. Víš, Liduš, takový politiky, co chtěj s každým vyjít, a bojí se konfliktu, ty já nemám rád.

Jo, Burian, to je jinčí klasa. Mluví, jak mu zobák narost,  a ty fóry, co sype z rukávu !  To by byl lidovej prezident. Ale Zeman? To není nic pro nás. To je prach sprostej getleman!  

Autor: Jan Dvořák | sobota 26.12.2015 10:00 | karma článku: 14,11 | přečteno: 582x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0