Že se nestydíte Bohouška tak týrat! (Apel na orgány)

ČSSD má ústy své sociální ministryně Marksové a lidskoprávního kolegy Chvojky sice plno starostí o harmonický rozvoj těch nejzranitelnějších – dětí – ale přitom ve vlastní závodní školce toleruje opak.

V těchto hodinách vrcholí brutální šikana jednoho z letitých chovanců. Je zraňován na nejcitlivějším místě tím, že jsou mu odpírány jeho milované rekvizity, s nimiž si vydržel pohrávat celá desetiletí.

Jak může mít provozovatel to svědomí? Vždyť trauma, které hoch prožívá, se může negativně projevit v dospělosti, kdy nebude například schopen s okolím normálním způsobem komunikovat, navázat nedeviantní partnerský vztah. Ani žít důstojným způsobem pracujícího člověka, který se poctivě živí vlastníma rukama.

Je zarážející, že pečovatel chovanců  Chovanec (velké „chá“ není napsáno omylem) psychickému týrání neučiní přítrž a spíš se ještě snaží hocha „dorazit“, přestože navenek se tváří, jakoby ho chránil.

Za chlapce jen lehce přesáhnuvšího pětačtyřicítku, kdy ještě nelze uvádět u poškozených příjmení  - měla by se veřejnost u příslušných orgánů důrazně vzít, dohlédnout na jeho přemístění a nabídnout mu hodnotné náhradní hračky. Třeba prostřednictvím všenárodní sbírky nebo nadace Agrofertu. Serózním zájemcům o poskytnutí pomoci lze jméno sdělit v šifrované diskusi.

   

 

Autor: Jan Dvořák | středa 14.6.2017 11:44 | karma článku: 25,01 | přečteno: 835x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0