Zdechovského počítání nevětšinově orientovaných lidovců inspirovalo i další strany

Kandidáti na šéfa lidovců Jurečka a Zdechovský mají asi smůlu. Druhý z nich jde do boje jako zastánce gayů a leseb - a exministrovi teď Brusel znovu „přišil“ nesprávné rozdělování dotací s hrozbou vracení přes půldruhé miliardy.

I když se Tomáš Zdechovský předsedou pravděpodobně nestane, svým nedávným výrokem, že na vyšších postech ve straně je přes 22 neheterosexuálních funkcionářek a funkcionářů, a že je to normální a normální by to v celé straně být mělo, dal pozitivní příklad i jiným partajím a hnutím. Bez zábran řekl, že u lidovců je diskriminace kvůli sexuální orientaci nepřípustná, čímž mohl některé voliče vyvést z předsudečného omylu a otevřít jim partajní lůno.

Po takovém silném příkladu velmi konzervativní  strany se dal slyšet i jeden z lídrů progresivní demokratické partaje. Z jeho úst zazněla obdobná slova jako od lidoveckého kolegy, která však zmínila tzv. normální orientaci, jak se zcela nepřípustně ještě někdy říká heterosexualitě. Ta přece není automaticky normální, normální jsou všechny projevy, a jsou si naprosto rovny.

Zmíněný politik řekl, podobně jako Zdechovský o gayích a lesbách, že podle jeho odhadů je ve straně na různých funkcích celá řada heterosexuálů, což je správné, protože klíčem k nominacím sexuální orientace být nesmí. A vůbec nepřípustné by bylo uplatňovat  nějaké vyvažovací kvóty, řekl. Ve straně se nikdo nesmí cítit diskriminovaný jenom proto, že je například heterosexuál. Ostatně je to každého věc. Nemělo by se stávat, jak se ještě okrajově děje, že někdo s pejorativním úmyslem zahraje na notu zpátečnických  přežitků a  označí kolegu straníka za heterosexuálního, aby jeho šanci postoupit na stranickém žebříčku výš, zhatil. Nezhatí ji.  Orientační síto v naší straně neexistuje, lidovci by si neměli připisovat v rovném postavení orientační škály exklusivitu, uzavřel.

 

 

Je však otázkou, zda  Zdechovského liberální názor, kterým tak strhl i nelidovce,  je objektivním pohledem do domácí sakristie nebo jen produktem vlivu bezbožného prostředí Bruselu a Štrasburku, kam pan poslanec odešel vydělávat na chléb vezdejší.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | pátek 10.1.2020 9:29 | karma článku: 15,35 | přečteno: 515x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0