Závislost na pokémonech může mít strašlivé konce, pokud nezačnete s odvykáním včas

Z hlediska zdravého rozumu, podpořeného bohatou diskusí pod informacemi, že řidička tramvaje za jízdy lovila pokémony, za což pak byla bleskově potrestána, kdekomu její chování připadalo nepochopitelně.

Jenomže každý odborník na závislosti (alkohol, drogy, karban, automaty..)  profesionální pochopení má, tím spíš, jestliže závislost je pouze v počátečním stádiu, kdy lze nasadit vhodnou terpii. Proto specialisté z dopravního podniku nad řidičkou nezlámali hůl, a její honbu za pokémony jako hrubé porušení pracovní kázně nekvalifikovali a zkrátili řidičku na mzdě. Efekt by se měl projevit minimálně tak, že řidička bude lovit pouze o pracovních přestávkách, v krajním případě v evidentní zácpě, kdy souprava vynuceně stojí.

V diskusi se ozvalo nemálo hlasů, že dospělý člověk, který se věnuje – a teď prosím o prominutí, neboť cituji: „takové kravině, musí být magor.“   Nikoli. Jak bylo zmíněno už předtím, může jít o člověka duševně plnohodnotného, s léčitelnou závislostí, za níž by neměl být diskriminován.

Nešlo o případ ojedinělý, zato však zajímavý mediálně, podobné může kdekdo z nás vidět i v nejbližším okolí.

Jen si všimněme, kolik úřednic, recepčních ve firmách, manažerů na poradách atd. se věnují lovu. Je pravda, že mezi takové šťastlivce, co mohou být trendy,  nelze počítat například neurochirurgy - jim by  mikro skalpel při lovu opravdu vadil. Kolegům na prosektuře však klient počká, až doloví, a ani to s ním nehne.

Lov pokémonů je dnes už globální záležitostí. V minulých dnech se ani  FBI  nepodařilo ututlat aféru jejího agenta, který byl na jednom z předvolebních shromáždění jednoho ze dvou kandidátů (autor ví kterého) pověřen, aby osobně střežil z pódia jeho bezpečnost. Znamená to sledovat každé podezřelé hnutí v sále – na což agenti mají patřičný výcvik, jak dobře víme z nejednoho filmu.

Jenomže agent až příliš podlehl instinktu profesionálního lovce, a když seznal, že sál je OK,  zaměřil pozornost na jiný objekt

A tak se stalo, že přehlédl pokus jistého extrémisty z komunity konzervativců (viz outfit) spáchat na kandidáta atentát.  Protože stará bambitka nevystřelila, následky byly nulové.  Otřesený agent si chybu uvědomil a slíbil, že už ji nikdy nebude opakovat. Čemuž lze věřit, neboť ve  Washington State Penitentiary bude mít přístup k nechytrému velmi pevnému telefonu na dolarovou známku jen jednou týdně.

Jde o poněkud výraznější potrestání v porovnání s naší řidičkou. Ta mohla způsobit hromadné neštěstí, kdežto agent by mohl mít na svědomí pouze jedinou oběť, a to ještě nepřímo.

S pokémony je lepší si nezahrávat.

Autor: Jan Dvořák | pátek 19.8.2016 10:07 | karma článku: 16,37 | přečteno: 876x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0