Zato vy bijete černochy, vytýkali komunisté Američanům

Napjatá situace v amerických městech nedá přemýšlivým lidem spát -  někdy je však přivádí k nekorektním  analogiím.

-Pane docente, kdysi jste mi vyprávěl, jak za  totáče, než vás pustili do Ameriky na kongres,  vás na Zvláštních úkolech instruovali, jak se tam máte před třídním nepřítelem chovat.

-To víte, pane soused, báli se, abych něco neplácnul.  Tenkrát se mluvilo na západě o tom, jak nám tady upírají lidská práva, a pokud by na to s námi někdo provokativně zapředl řeč, měli jsme adekvát.. tedy patřičně reagovat. Uzemnit ho protiargumentem, aby s tím očerňováním přestal.

Byla to tehdy ukrutná pitomost, Kdyby poukazovali na údajnou nesvobodu u nás, měli jsme je odpálkovat tím, že  u nich  jsou zase masy  nezaměstnaných  a  policisté bijí černochy, takže  nemají  morální  právo nám co vyčítat, protože my jsme  práci  měli  a černochy nebili

A co vás to napadlo, na to vzpomínat?

-Vidíte přece, jak se to v Americe zase mele, a hlavně černoši to odnášejí. Řeknu vám, pane docent, mám pochybnosti, jestli ti naši kádrováci neměli tenkrát pravdu, a že to tak v Americe chodí dodneška. Nemyslíte?

-To tedy nemyslím. Když se na to podíváme bez zbytečného politizování, ale věcně, tak oni žádné černochy nebijí, oni na Afroameričany zakleknou. Rozumíte?

-Aha, aspoň že tak, mlácení by pro tak demokratickou zemi bylo barbarské, teď už mám jasno. Socha Svobody se z toho nesesype.

Autor: Jan Dvořák | středa 3.6.2020 17:31 | karma článku: 23,41 | přečteno: 1062x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0