Zaorálkovo tažení proti negramotům

Místopředseda ČSSD Zaorálek měl podle autorizovaného zápisu při jednání grémia, kdy ještě nebyl lídrem,  obrátit oči v sloup a  plameně vyzývat (nepřítomné) voliče, aby napřeli pozornost ke stranickým programům.

„Čtěte nám ty programy, čtěte je, my vám je sepíšeme, letní, zimní, podzimní..,“ žadonil,  a pak pln zoufalství trpce konstatoval:

“ale oni nám je, přátelé, opravdu nečtou.“

Kardinálním problémem příštích týdnů, jehož vyřešení by přineslo zásadní zvrat v nizoučkých preferencích a dovedlo by stranu k plánovanému vítězství, je nalézt metodu, jak přimět voliče, aby se naučili číst i   volební programy. Stačí, když zvládnou přelouskat jediný, sociálně demokratický.  

Ministr Zaorálek řešení problému gramotnosti konzultoval s kdekým, k rozlousknutí ořechu se však nijak nepřiblížil.

Až se překvapivě ozval „muž pod sklem“, kterého má – zřejmě jako svůj vzor – ministr na pracovním stole.

Che Guevara už prý ty stesky nemůže poslouchat, a tak podle vlastních zkušeností rád poradí, jak s negramotností zatočit. Jenomže to jako revolucionář ze starých dobrých časů vzal moc hr.    

 

ČSSD však uvažuje i o ryze  vizuálním oslovení čtenářsky negramotných voličů, a  to působivým piktogramem, který naznačí, jak se mají zachovat.

Po kardinálním řezu, kdy Zaorálek se stal  volební tváří ČSSD, je problém vyřešen. Lidé už ani číst nemusí. Stačí, když vyslechnou Zaorálkovy strhující projevy. Třeba  "jen" prostřednictvím  nevyžádaného mailu z Lidového domu s linkem na web. Nebo z cédéček (či z klasických páskových audiokazet), rozdávaných aktivisty lidem na potkání.  

Při troše štěstí jim k tomu zase jiní aktivisté přidají koblížky, a  ještě jiní aktivisté nabídnou kafíčko v kelímku s partajním logem.

 V horké konfrontaci nabízených vizí je jasné, komu dá volič přednost, říká lídr s oranžovou jiskrou v oku..   

 

Autor: Jan Dvořák | pátek 16.6.2017 8:26 | karma článku: 25,37 | přečteno: 783x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0