Zajímavé mlčení České televize

Je s podivem, že Česká televize, která systematicky, a hned v několika formátech zpravodajství a publicistiky pitvá cestu-necestu vicepremiéra Hamáčka do Moskvy a shání důkazy i spekuluje, se neobrátí do vlastních řad. 

Měla by svědectví buď o skutečných přípravách, anebo o naprosto věrohodné kamufláži z první ruky. Už měsíc se v televizi ví, že Hamáčka měli do Moskvy doprovázet zpravodaj s kameramanem, aby zachytili jeho fenomenální úspěch - zřejmě bezplatné získání miliónu vakcín Sputnik. Něco jako internacionální pomoc za starých dobrých časů.

Nikam se neletělo, na poslední chvíli došlo  ke stornu letu a zpravodaj s kameramanem museli vybalovat. Stejně jako ostatních osm lidí, které Hamáček plánoval s sebou vzít. 

Je-li to opravdu tak, proč ČT neudělá divákům jasno, a neřekne, že Hamáček buď skutečně chtěl letět (a jsou k tomu indicie - objednaný televizní doprovod), anebo, že do naprostého detailu připravil matoucí zástěrku (včetně fabrikovaných indicií - televizní doprovod), kterou mu spolkli všichni - od premiéra, ministra obrany, slovenského předsedy Danka až po ambasádu v Moskvě, letiště ve Kbelích,  ruské  politiky a samozřejmě i Českou televizi.

Proč reportéra Rožánka neukážou, aby řekl: Slíbil nám letět? 

Buď to Hamáček s cestou myslel vážně, pak je to na pováženou, a opozice se v klasifikaci příliš nemýlí, nebo šlo o projev chorobného stavu mysli, který si žádá hospitalizaci.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | sobota 15.5.2021 17:48 | karma článku: 0 | přečteno: 134x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0

Jan Dvořák

Karkulka tvrdě narazila

2.3.2021 v 8:53 | Karma: 3,53