Zablokovat sněmovnu? Pro Kalouska s Fialou hračka

K totálnímu zablokování programu páteční schůze sněmovny - k projednání EET - stačilo pouze švejkovsky využít organizačního řádu, kdy opoziční poslanci navrhovali doplnění programu.

Dušovali se, že jen vytahují na světlo dávné opoziční návrhy, které vláda už dlouhé měsíce ignoruje a na program zařadit nechce. Upřímně řečeno, už jenom názvy některých z nich mohly znít prostému voličovi jako nevýznamná ptákovina. Ale to není důležité, a volič tu není od toho, aby mu něco znělo, nebo neznělo. Podstatné je, že po tomto producírování si ve dvě hodiny vzal klub TOP 09 dvouhodinovou přestávku na poradu, a předsedající schůzi ukončila, takže se topáci  už ani radit nemuseli, jak tolik chtěli.

Na EET se nedostalo. Snad příště, osmého prosince. A jestliže také ne, pak 11 bude mimořádná schůze pouze s tímto jediným bodem, který v takovém případě ani opozice měnit nemůže. Zato však jistě přijde s nějakým dalším  originálním způsobem, jak obstruovat - třeba budou poslanci zpívat, nebo štafetově číst jízdní řád či Cibulkovy seznamy,  aby i nadále setrvával stav, kdy vykazovaná výše tržeb se může od té skutečné lišit víc, než málo. Což některým voličům oněch stran jistě vyhovuje, a o ně také jde.

-Ty, Bédo, to je návrhů, viď?

-No jo, ale jeden mi tam furt chybí, Liduš.

-A jaký?

-Ten nejdůležitější. Návrh na rozpuštění téhle sněmovny.   

Autor: Jan Dvořák | sobota 28.11.2015 10:17 | karma článku: 39,06 | přečteno: 3304x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0