Za komunistů by nechali otevřené aspoň Leninovo muzeum, teď ani voskových figur ne!

Dá se ještě pochopit, proč zakázali fitka či divadelní představení, anebo prohlídky hradů, ale už zcela mimo logiku je naopak ne-zákaz hromadných dopravních prostředků, kde je obvykle víc, než šest lidí pohromadě.

Vlaky na dlouhých tratích by mohly mít výjimku, zato tramvaje, městské autobusy a metro nikoli, ty by měly zákaz absolutní.  

Lidé by přece vydrželi pár nezbytných hodin denně chodit pěšky, a ten, kdo by nemohl, holt by zůstal doma, jak si to ostatně pan premiér přeje. Dospěl ke krutému poznání, že ač lidem v září osobně odlehčil, teď mu spílají, že to dělat neměl -  a jsou to titíž, co mu předtím za klepnutí ministra Vojtěcha přes prsty, když  chtěl  zpřísnit opatření, tleskali. Na chudý lid musí být přísnost, to si premiér uvědomil až příliš pozdě.

Ať se premiér ale nediví, že lidé namlsaní kratičkým  posrpnovým závanem svobody remcají, protože důvody některých zákazů nejsou schopni pochopit, byť mnozí z nich jsou ověnčení akademickými tituly a politickými funkcemi.

Třeba osazenstvo muzeí se cítí být silně poškozeno přerušeným kontaktem s návštěvníky a marně hledá důvody, proč jsou tyto stánky názorného poznání pod zámkem.

Asi v tom bude politika.  Exponát č. 12479/ B -II - rekonstruovaný  vyhynulý pták Blboun nejapný  (Raphus cucullatus) z Přirodovědeckého  muzea je toho názoru, že kdyby existovalo mauzoluzeum  M. Zemana či A. Babiše, určitě by žádné z nich nezavřeli, aby se lidé mohli poučit z odkazu státníků. Ale na bezbranného ptáka nebo na valašku si PES troufne.

Ozývá se proto zoufalé volání:

Jakápak tady hrozí nebezpečí? Cožpak, na distanc za lanem, anebo přes sklo vitríny, bychom se mohli od někoho z návštěvníků  nakazit? U pokladen marketů to přece není jiné než u  nás. (ZDE)

Takto rozumně uvažuje pračlověk (!) s ještě poměrně malým mozkem.

A co teprve osobnosti světového formátu s daleko vytříbenější myslí jako jsou T. G. Masaryk, Antonín Dvořák, nebo princ William s chotí? Kdo by je mohl v muzeu ohrozit?

Tihle jsou vůči covidu absolutně imunní, protože jsou z vosku.  Tak jim dopřejme kontakt s publikem. Snad už se příští týden dočkají.

 

 

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 26.11.2020 7:19 | karma článku: 11,00 | přečteno: 234x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0