Za hacknutím dat kancléřky Merkelové opravdu nestojí Rusové

Kdyby k natolik masivnímu kradení a zveřejňování citlivých dat politiků jako v Německu došlo v Británii, MI6 by neměla pochyb, kdo za tím stojí.

Němci jsou však Němci. Jejich vztah k Rusům nevede slepá podezřívavost jako u Britů kvůli novičoku, ale je poznamenán silným poutem nordicko-slovanské vzájemnosti a nadstandardní důvěry vrcholných politiků.    

Proto jakmile se prezident Putin podrobně seznámil s tím, co všechno bylo kolegyni Merkelové hackery ukradeno a zveřejněno, neváhal, aby ji ujistil, že útok z Moskvy veden nebyl.  Přitom má pádný důvod pochybovat o tom, že přiznání mladého Němce ke krádeži dat  odpovídá realitě, mladík se podle  prezidentova - zřejmě podloženého - mínění  jen chlubí cizím peřím, aby si užil trochu mediální slávy, a  jenom předstírá, že je stejně dobrý jako profesionální kybernetické jednotky zvláštních služeb. 

-Chci tě Angelo ubezpečit, že naše „sborná“ elitních hackerů zaměřená k boji proti světovému terorismu, nemá s tím nabouráním do tvé mailové korespondence vůbec nic společného.

Jistě pochopíš, jak moc by nám bylo žinantní zveřejnit tvoji diskrétní korespondenci s politickými partnery doma nebo v zahraničí. Bylo by přece nekorektní dát na web ten tvůj povzdech v mailu Macronovi, že Trump snad už definitivně zešílel, když..

-Ale.. To je zvláštní Vladimire.. Pravda je, že  právě tohle jsem napsala, ja. Ovšem na internetu se to ještě neobjevilo, to by mně kontrarozvědka rozhodně oznámila, monitorují všechno.

-Že se neobjevilo? Ehm. Třeba se ještě objeví. Znáš hackery.

Tak kde jsem to jenom četl…

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | sobota 12.1.2019 8:00 | karma článku: 16,40 | přečteno: 561x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0