Všeněmecký den už popáté, Německo Němcům!

V maďarském Debrecíně byl zahájen Všeněmecký den, od roku 2021 v pořadí už pátý. Stejně jako loni, i letos se koná pod heslem BRZY SE VRÁTÍME.

S hlavním projevem vystoupí bývalá německá kancléřka Merkelová, předsedkyně exilové vlády se stálým sídlem v Budapešti.

Text projevu dostala média k dispozici předem.

Merkelová v úvodu děkuje Maďarsku za vstřícný postoj, kterým už léta umožňuje exilovému kabinetu vyvíjet činnost, která by v brzkém budoucnu (brzy – bald) měla vyústit ve svobodné volby v Německu a v pád berlínského islamistického kabinetu.

Je to složitá cesta, píše Merkelová. Zmocnili se vlády legálně, demokraticky,  poté co předstírali plnou integraci. Obelhali nás, nechali se zvolit, a začali pak tvrdě prosazovat svůj způsob vidění světa a vlastní hodnoty, přičemž ty naše netolerují.

Není divu, že ze země prchaly zprvu statisíce etnických Němců, a teď už jich je několik miliónů, které našly útočiště v blízkém i vzdáleném okolí.

„Jste nám od počátku velkou morální oporou“, uvádí  Merkelová na adresu doživotního maďarského prezidenta Orbána. Stejně tak pochvalně zmiňuje polského  Przywódcą państwa  Kaczynského, který pro německé běžence nechal  v zemi zřídit Soustřeďovací tábory.

Naopak  Merkelová kritizuje postoj českého exprezidenta Zemana, který v rozhovoru pro portál ifurt.cz řekl, že mladí a silní Němci by měli spíš vzít do ruky zbraň, než vyžadovat české dávky.  „To se jim tu u nás bude „vegetovat“, když vidí, že jsme pod ochranou Ruska“, řekl v rozhovoru.

Takové řeči jsou podle exilové premiérky vrcholem cynismu a neschopnosti empatie. Očekávala by od Zemana, že využije svého vlivu na cara a zprostředkuje Německu ruskou humanitární misi, která by převzetím kontroly nad  sněmem a kancléřstvím v Berlíně umožnila ujmout se exilovému kabinetu funkce.

Sama premiérka totiž ještě z doby existence EU nemá s imperátorem  ideální vztahy kvůli dávné roztrže ohledně Krymu, na níž Putin nechce zapomenout, jak zmiňuje  v závěrečné části projevu, který má přednést dopoledne.

Poté  budou hovořit delegáti exilových buněk z neislámské části Evropy. Vystoupit má rovněž představitel tak zvaného Svobodného bavorského společenství  z Antarktidy, jež je však pozorovateli vnímáno jako přímá konkurence exilové vládě Merkelové .

Odpoledne se očekává poselství čínského prezidenta.    Americký prezident Trup se už neoficiálně vyjádřil velmi nekorektním způsobem. Neměla si je tam natahat, lze jeho slova podat v publikovatelné kostce.

Autor: Jan Dvořák | sobota 2.1.2016 9:54 | karma článku: 38,51 | přečteno: 1562x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0