Vláda by většinovou vůli měla respektovat, a Američany k nám pozvat! Nebo snad ne?

Ještě včera pozdě odpoledne vypadala budoucí přítomnost americké armády na našem území jako hotová věc. Stačilo, aby se ráno v PRÁVU objevila citace amerického zdroje a servery se rozjely naplno.

A jako z udělání i premiér v televizi na odpolední tiskovce mluvil o tom, že vláda by mohla dát k dispozici vojenské újezdy pro společná cvičení, i s Američany.

O trvalém umístění US jednotek se Sobotka  sice nezmínil, ale podmínky by k tomu u nás byly vynikající, protože Milovice by se konečně mohly zbavit sovětského stigmatu a amerikanizovat se.

Ohlasy na sociálních sítích byly tak nadšené, až se nechtělo věřit, že snad nejde o cílenou armádní propagandu, i když tomu vůbec tak nebylo a pouze se projevila nespoutaná spontaneita veřejnosti. Zejména silně proamerická stanoviska kolegů Cvalína, Pondělíka, Mrkvičky, Olšera a samozřejmě Vyvadila, i dalších, vytvářela vhodné psychologické předpolí pro vstup amerických vojsk do ČR.

Jenomže v podvečer se nadšení změnilo v prudké zklamání, když nejenom z médií, ale i z oficiálních míst se celá záležitost dementovala ve smyslu, že došlo k informačnímu šumu, a že s dočasným umístěním amerických vojsk se nepočítá. Věčná škoda.

I když, jak se ozývá z kruhů, které by žádné Američany v zádech mít nechtěly, šlo možná zatím jen o test, jak by veřejnost reagovala, což si myslí i soukromý analytik Josef Š.

 

Pro naopak příznivce Američanů u nás je tu velmi povzbuzující indicie, že po všeobecně úspěšném testu budou následovat konkrétní kroky.

 

 

Vláda po dohodě s opozicí už v pondělí (pro jistotu) jmenovala zmocněnce, který  by měl  mít pobyt US vojsk u nás na starosti .

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Jan Dvořák | pátek 6.3.2015 8:15 | karma článku: 19,60 | přečteno: 1153x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0