Více peněz ČT, aby mohla pro různé věkové skupiny vysílat různé Zprávy!

Česká televize si zaslouží, aby se už konečně podstatně zvýšil koncesionářský poplatek. Zatímco divákům v aktivním věku přibydou díky daňovému balíčku měsíce tisíce, a důchodci už vyfasovali „rouškovné“, televize si nepolepší.

A přitom na diváky tolik myslí. Například od nového roku kosmeticky upravila barevnost  znělky Zpráv a změnila písmo blíže k retro stylu. Už před delším časem zřídila napůl dětský a napůl umělecký kanál, non stop vysílá Čtyřiadvacítka. Seniorům přichystala pamětnickou ČT 3, a teď právě tento kanál od února ještě vyšperkuje speciálními Událostmi.

Podle vedení televize bude důchodcovské zpravodajství  specificky přizpůsobené seniorům tak, aby se lépe orientovali v současném překotném dění. Odborníci míní, že relace pomůže i tomu, aby senioři „nenaletěli“ různým lžím a polopravdám, které záměrně šíří prostorem i prohnané tajné služby nepřátelských mocností. Škoda, že mezi uvažovanými moderátory nebyl zmíněn dr. Václav Moravec, ten má s uváděním věcí na správnou míru nejvíc zkušeností. Ale je možné, že bude přispívat aspoň krátkými denními komentáři v případné rubrice: JE TO TAK, A NE JINAK.

Záměr je to správný a vůči seniorům spravedlivý, protože i děti mají už léta své ZPRÁVIČKY. Starším divákům teď dluh splatí UDÁLOSTI(ČKY).

I proto by nám měli zvýšit poplatky. Námitka, ať tedy platí víc senioři, když teď  budou mít svoje Zprávy, je přinejmenším nekorektní, a také sobecká a generačně nesolidární.. Copak chceme víc například od neslyšících, kteří také mají svoji relaci?

Berme to tak, že teď se dostane i na diváky hendikepované jinak – podle ČT – věkem

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | pátek 15.1.2021 7:48 | karma článku: 27,92 | přečteno: 490x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0