Věrní druzi českých lét (podzimů, zim i jar) : Chalupáři. Už po dvaačtyřicet let

Motto: Léto, léto mý, každý jsem proChalupařila/ Léto nádherný/  strašně ráda bych ty chvíle vrátila./.....Vracenky? Pro české televize to není žádný problém.

 

-Ty Bédo, víš co mě vždycky fascinuje?

-To tedy nevím,

-No, že když se Američanů někdo zeptá, co přesně dělali v ten den, když v Dallasu zabili Kennedyho, že to všichni vědí..

-A co je na tom?  Já třeba vím, že když poprvé dávali v roce 75 Chalupáře, tak jsem ten večer dostal od táty výprask, protože byl na třídní schůzce, a na bednu jsem se za trest dívat nesměl.

Ale za dva roky, to už jsem ten první díl konečně viděl, a bylo to v den, kdy jsem se stal na gymplu ročníkovým předsedou SSM.  Když je pak začali dávat znova, tak jsem ten první díl zase neviděl, protože jsem byl na dýze, kde jsme se, co, Liduš? No poznali. To byl dvaaosmdesátej.

Další reprízování  jsem viděl hned potom, co mi dali modrou knížku, a pak za rok  zase, těsně předtím, než jsme se brali. Pak když se nám narodil kluk, když se narodila holka, potom ještě několikrát, a taky v  devětaosmdesátým, v listopadu Chalupáře dávali. A tehdy poslední díl  vysílali zrovna v den, co  jsem dopoledne vystoupil z partaje a dal se do fóra. 

A tak bych ti to mohl sypat z rukávu dál, včetně toho, jak předpředloni  Chalupáře dávali v době, kdy jsem chodil na rehabilitace, předloni, když jsem marodil se žlučníkem, loni, když jsem měl tu patálii s nohou, a teďka to dávají zrovna když musím držet dietu kvůli tomu  pitomýmu cholesterolu a nemůžu si k tomu dát ani chleba se sádlem  a  velkýho panáka - to si taky budu pamatovat do smrti.

Takže ty Amíky nepřeceňuj, Liduš. Já mám sloní paměť jako oni. 

-No dobře, na Chalupáře možná, ale co Dynastie Nováků, kterou teď taky znovu vysílají? Víš, co jsi dělal, když ji počtvrté reprízovali v březnu 88?

-?

-Já tedy ano! Čekala jsem, až se z práce vrátíš domů, a přitáhnul  jsi až  v noci  nacamranej  jako slíva, protože jste s chlapama slavili MDŽ.

Autor: Jan Dvořák | středa 21.6.2017 10:07 | karma článku: 21,82 | přečteno: 572x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0