Vedení pražské „fildy“ ztratilo soudnost

Mluvčí pražské filozofické fakulty Kukal  měl tak nebetyčnou drzost, že v době téměř stanného práva hrubým způsobem urazil celou polovinu zdejší i světové populace, když se prý v novinách odporně vyjádřil o dívkách v rouškách.

Aspoň to tak vnímalo vedení „fildy“, a mluvčí ve funkci končí.

Přirovnal totiž krásné studenty v rouškách ke krásným perským princeznám se zahalenými tvářemi. Navíc, lotr, to zabalil do poetické stylistiky, ale tím studentku, které se to dotklo, neoblafnul a ona jej jako správná občanka za mimořádného stavu nahlásila „nahoru.“ Pomazané hlavy s mnoha tituly vepředu i vzadu jí daly zapravdu, jakoby všechno, co se kdy o slovesném projevu naučily a co učí jiné, zapomněly. Je absurdní, že se tak stalo právě ve svatostánku, který český jazyk i literaturu pitvá do poslední mrtě, a  přitom se  jeho funkcionáři teď projevili, v tom lepším případě, jako čtenářští negramotové -  a  v horším jako jejich předchůdci  nastolení v padesátých letech nebo za normalizace.

Představme si, jak by to mohlo vypadat v obráceném gardu. V paláci orientálního vládce…

Zprávu si laskavě přečtěte, a názor si udělejte sami. Myslím si, že patřičně ostře by měli reagovat i arabští vládci, neboť se mohou důvodně domnívat, že bílým tvářím ve vedení Fildy se zahalování princezen ekluje, jestliže za poetické přirovnání k nim svého pracovníka vyhodili.

Autor: Jan Dvořák | středa 25.3.2020 15:18 | karma článku: 36,14 | přečteno: 1202x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0