V debatě Clintonová – Trump se počítá i s nejčernějším scénářem pro případ STNI *

(*STNI -  středně těžká nementální indispozice).  Zatímco my budeme zítra ráno  ještě spokojeně vyspávat, bude Amerika jako přibitá sedět u televizorů.

Bude sledovat mač, který předpokládaným zájmem diváků  podle průzkumů, předčí i Super Bowl, což je finále amerického fotbalu. Utká se Hillary s Donaldem. Půjde o slovní kopanou, která má v devadesáti minutách ukázat, kdo z hráčů má dokonalejší techniku, komu to víc pálí, kdo má navrch s fyzičkou, jak dokáže takticky blafovat, a především, kolikrát se trefí do správného místa.

Kdo zanechá lepší dojem, má k Bílému domu výrazně blíž, než soupeř.

 Oba kandidáti dělají všechno pro to, aby toho druhého vyvedli z míry nejenom převahou znalostí a ostrovtipem, ale  také tím, že do publika umístí své mediálně známé příznivce, kteří už svojí přítomností budou soupeře znervózňovat. Takovou úlohu má pro Trumpa sehrát jedna z četných exmilenek  manžela Clintonové, stejně jako Trumpa má znervózňovat  známý miliardář politicky spřízněný s Clintonovou, který o Donaldovi nemluví vůbec hezky.

Také se proslýchá, že v první řadě publika by měl usednout jeden z populárních komiků najatých štábem Clintonové, který se při Trumpových reakcích má očividně „ksichtit“. Trump zase posadí do první řady humanoidního robota s kopií vlastní tváře, který si při replikách Clintonové bude poklepávat na čelo.

Vše je tedy dokonale připraveno až na to, že včera večer oba tábory začaly vysílat poplašné signály zpochybňující zdravotní způsobilost protikandidáta k dnešní debatě.

Trumpův štáb tvrdí, že Hillary dostala išijas a nemůže se ani po skotských obstřicích pohnout, a štáb protikandidátky poukazuje na Trumpovu vystupňovanou chronickou běhavku, která si vyžaduje častá „řešení.“

Je ovšem nemyslitelné, aby k debatě nedošlo. Ztráta příjmu z televizních reklam, jimiž má být diskuse obalena by šla do miliard dolarů.

I proto štáby po dohodě s televizní stanicí mají v záloze alternativní řešení, aby se událost roku mohla uskutečnit v plánovaném termínu.

Počítá se s tím, že místem střetnutí kandidátů by Hofstrova univerzita v Hempsteadu zůstala, pouze   z pódia sálu by se přesunula do prostor fakultní nemocnice.

 

Autor: Jan Dvořák | pondělí 26.9.2016 11:46 | karma článku: 18,85 | přečteno: 821x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0