Už to vypadalo, že Dalík u obnoveného procesu chce odpálit bombu

Ve čtvrtek vzbudilo velký poprask oznámení, že odsouzený lobbista a šéf poradců premiéra Topolenka požádal o obnovu procesu ve věci žádání úplatku za Pandury.

Jedni začali mít obavy, jiní kvitovali s povděkem, že Dalík v tom zřejmě nechce zůstat sám, a bude mluvit.

Jenomže dneska je všem dohadům konec. Šlo o omyl. Zcela náhodný advokát na žádosti ve věci svého klienta uvedl chybné číslo, a zrovna to Dalíkovo!

Ale to je lidské, vám snad ruka na klávesnici nikdy neujela?  

 

No vidíš, Bédo, všechno se vysvětlilo. Žádná aféra nebude.

A ty už jsi včera vymýšlel scénář, že se snad hnulo v Dalíkovi svědomí, a rozhodl se promluvit, jak to skutečně s pandury bylo. Už jsi fantazíroval o tom, jak probíhá noční zátah na bývalé vládní potentáty, kteří s ním v tom nabízení úplatku jeli taky, a kdo ví co ještě, jako že pravda nakonec zvítězit musí.

A ono je to úplně jinak. V Dalíkovi se nehnulo nic.

-Asi se v něm nemělo hnout co.  Měl jsem holt moc velké oči. V žádné organizované skupině nebyl, byl to prostě osamělý vlk, který ani koho prásknout nemá, když je sólista.

Teď se ale Liduš, stydím, že jsem si vůbec myslel, že těch prohnilých s ním mohlo být víc. Nebylo. Jinak by je přece Dalík udal, aby mu zmírnili trest.

- No vidíš, Bédo, jak málo stačí..

Stačí, když jednomu advokátovi se hne prst na klávesnici někam vedle, a dojde k omylu, že Dalík chce nový soud - nechce. A  ty už bys  hnedka hnal bezúhonné expolitiky do tepláků za ním…

Autor: Jan Dvořák | pátek 24.3.2017 17:00 | karma článku: 19,65 | přečteno: 567x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0