Už je v Paříži po všem? Tak fajn

Poslední desítky hodin byly napínavější, než ten nejakčnější hraný film, a to tím spíš, že události servírované obrazovkou nahrané - bohužel - nebyly.

Velký prostor dostali i různí odborníci na teror i na islám. Více či méně se nepřímo přikláněli nebo  distancovali od poměrně starého bonmotu, že ne každý muslim je terorista, ale že každý terorista muslim je. Snažili se o kulatý čtverec či o čtvercový kruh, při hledání návodu, jak zavčas bojovat s teroristy, kteří se zaštiťují  Prorokem,  a přitom nebojovat s muslimy.

Zásadním přínosem do diskuse bylo pak vystoupení šéfa českých muslimů v televizním Hyde parku ve čtvrtek. Nenechal nikoho na pochybách, že ve Francii šlo o akt šílených teroristů, kteří, snad jen mimochodem, jsou i vyznavači koránu, tak jako další, ovšem nevraždící miliarda lidí na světě.  Takže na základě případu dvou tří nábožensky přepjatých jedinců bychom neměli zobecňovat a házet do jednoho pytle všechny muslimy, i ty naše. Těm bychom měli dát větší prostor, aby mohli žít a chovat se podle zásad své víry, a ne je svazovat našimi zákony a zvyklostmi. To bychom vážně neměli, jestli chceme, aby nás tolerovali.

Vyjádřete prosím  svůj názor v anketě  -  z d e  

-Ty, Bédo, neměli by toho Abbase radši předtáčet, nebo ho rovnou vypnout, když říká, že by pro muslimy u nás taky rád zaved právo šária, a že by se ženský měly kamenovat? Není to už kapku moc?

-Moc, ne moc, to by byla cenzura.  Není to přece  sprosťárna, ani nadávka, co říká - jako třeba u Zemana. Žádná ku**a, ani ku**a, ani Bak**a.   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | sobota 10.1.2015 8:59 | karma článku: 19,94 | přečteno: 992x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0