ÚV odmítá, že by cesty premiéra po ministerstvech byly součástí předvolebního ataku ČSSD

Úřad vlády byl premiérem zmocněn vydat prohlášení, kterým reaguje na velmi ojedinělé kritické hlasy vůči inspekčním cestám předsedy vlády po jednotlivých ministerstvech, které nemají předvolební charakter.

Bohuslav Sobotka je úspěšný premiér úspěšné vlády, a proto nemá zapotřebí se okatě prezentovat jako silný manager.   

Úřad důrazně odmítá smyšlenky, že premiérovo velmi uspokojivé hodnocení lidoveckého ministra kultury Hermana, přes jeho specifické názory na minulost, náklonnost k jisté skupině bývalých krajanů i k jeho proti čínsko-lidově-republikánským provokacím, by mělo být předmětem politického handlu.

Není pravda, že premiér ministra Hermana vychválil  výměnou za příslib, že ještě v září Herman navrhne opětovně projednat v bleskovém režimu nedávno zamítnutý Památkový zákona, a že jej na rozdíl od minule všichni poslanci ČSSD podpoří - ovšem za podmínky, že Herman do zákona vtělí pasáž, že poslanecký klub ČSSD v současném složení se stává národní kulturní památkou se statutem stálých live muzeálních exponátů vydržovaných na náklady státu.    

„Tento zjevný nesmysl šířený nepřáteli  sociálních demokratů se příčí zdravému rozumu.  Sněmovna není muzeum, to sídlí na Václaváku“, glosoval  úřední prohlášení premiér na svém privátním účtu.  

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 27.7.2017 14:46 | karma článku: 20,78 | přečteno: 446x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0