Urá, urá – konvoj!

Trochu si odskočíme od současnosti. Ale až po horké aktualitě, protože odjezd druhého humanitárního konvoje z Moskvy na Ukrajinu se poněkud komplikuje.

Ministr zahraniční Lavrov sice dopoledne prohlásil, že Kyjev už dostal přesný seznam věcí, které náklaďáky povezou, a že byl akceptován, jenomže z Jaceňukovy kanceláře dodatečně vzešel požadavek na další dokument.

Moskva má také napsat, co si konvoj odveze na zpáteční cestě z Ukrajiny domů.

Podle zdroje se premiér rozčiloval, že v sobotu ruští humanitární pracovníci v bílém, tedy bělogvardějci, prý  - doslova řečeno – vyrabovali celou zbrojovku na slepé patrony. Takže teď je chce chytit do pasti a už předem žádá o jasnou specifikaci budoucí zlodějiny, aby jeho úředníci mohli začít sepisovat žalobu pro mezinárodní soud v Jerevanu. A ještě měl dodat, že tentokrát se už nenechá oblafnout žádnými provokacemi podobnými té, kdy se řidiči schválně nenechali sami postřílet kvůli tomu, aby ho svět měl za pitomce, když všude vykřikoval opak..   

„Co tam mám, šéfe napsat?“ konzultoval požadavek Lavrov s Putinem.

„Co bys tam napsal? Napiš jim, že si odvezeme jenom jejich svěží vzduch.“ řekl sarkasticky jako liška podšitá Putin.

A pak zle procedil: „Přece jim  nebudeme věšet na nos, že chceme odvézt strategickou Porošenkovu čokoládovnu  včetně zásob, když už jsme holt uvalili na dovoz pokroutek embargo.“

A po seriózní aktualitě kratičký exkurs do historie bratrských pomocí..

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | pondělí 25.8.2014 15:02 | karma článku: 34,12 | přečteno: 5644x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0