U nás je to samý populista, co by chtěl Klokánkům pomáhat na úkor imigrantů, a Zeman na ně hraje

Ačkoli aktuální ankety na zpravodajských serverech o včerejším výroku Miloše Zemana dávají drtivým způsobem prezidentovi zapravdu, a nepovažují jej za populistický, je zapotřebí nalít si čistého vína.

Premiér i vládní politici si však oprávněně myslí pravý opak, a hned prezidenta nahlas okřikli.  Tentokrát kupodivu souzní s opozicí, i když i ta, nevykazuje sice padesát odstínů možné šedi, ale pár přece jenom ano.

Zatímco v názoru prezidenta, který mimochodem na vlastní uši nikdo neslyšel ani ho neviděl napsaný, neboť ho zmínil pouze mluvčí 0včáček,  paní Langšádlová vidí čirý populismus a hru na nízké pudy, pak kolega Filip říká, že prezident chtěl pouze vyzvat vládu, aby oněch třicet potřebných miliónů z rozpočtu vyčlenila, jestliže uvolňuje daleko víc peněz na jiné záležitosti.

Je opravdu těžké udělat si na prezidentův výrok rozumný názor při tak nešťastném srovnání s náklady na uprchlíky, kterého použil. Jak to budeme v Bruselu vysvětlovat?

A navíc, vždyť by šlo o podporu vyloženě soukromého subjektu, jemuž se prostě nezdařil podnikatelský záměr. To by se pak z veřejných prostředků mohlo financovat už opravdu leccos, kdejaký rockový festival, motorkářské závody a podobně. Tady je zapotřebí velmi silně zdvihnout obočí.

 

-Ty, Bédo, oni v té televizi mají asi pravdu, že je to populismus, když Zeman hraje na city fanoušků Ďolíčku.

Ale jak k tomu přijde třeba Slávia, ta by taky měla dostat třicítku, a ne jenom ty tví klokani.

- Jací klokani? Klokánci.

-Aha. Ale to máš přece jedno, klokani nebo klokánek, každá pomoc je špatně, musí si na sebe vydělat.

Nebo je to Bédo  jinak?

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | středa 29.7.2015 9:15 | karma článku: 23,47 | přečteno: 867x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0