Tvář očkovací kampaně dosud nemáme, zato její ne-tvář po nedělní demonstraci ano

Zdálo se, že zemi by mohly zaplavit billboardy se strašně známou herečkou, která by na nich  zvěstovala, že se nechala očkovat, a prostřednictvím titulku by se sugestivně tázala: A CO VY?

Jenomže rychle se ukázalo, že šlo o informační šum. Umělkyni o propůjčení tváře v národním zájmu (a s mírnou finanční kompenzací) totiž nikdo nepožádal. Ba ani ji přednostně očkování reálně nenabídl, i když ona žila v klamném domnění, že ano. Zřejmě si z ní někdo nechutně vystřelil.

Celá veskrze trapná záležitost v něčem přece jenom dobrá byla. Už se ví, kdo „tváří“ zřejmě nebude, že ta pravá propagační vizáž je teprve ve stádiu úporného hledání. Což  pro vytipovanou osobu/ osoby  znamená projít náročným kádrováním míry veřejné popularity, uspokojivého vzhledu, dobré pověsti a přinejmenším politické neutrality. Je to proces daleko složitější, než  třeba při volbách se rozhodovat, komu " to hodit", protože nehodit to nikomu vyjde nastejno - tady ne. Musí jít o člověka, který strhne masy.

Ale čas běží!  Výmluvy na to, že nic se nesmí uspěchat, a že beztak je ještě vakcín málo, aby „tvář“ mohla uvolnit lavinu uspokojitelných zájemců, neobstojí. Brusel nás přece podle posledních slibů vakcínami někdy vbrzku zaplaví. A pak už musí kampaň s tváří neprodleně v plné síle vypuknout. Nenechme se zaskočit. 

Nerozhodné agentury zřejmě potřebují poradit.

-Ty, Bédo, já myslím, že by se na to mělo jít obráceně.  

- V tom případě je podle mého selského rozumu vyfutrovaného VUMlem jasné, kdo by se výborně hodil, ale jako netvář kampaně.

"Teď nám slibují, že nás zachrání nějaká zázračná vakcína, když se jí všichni necháme proočkovat. Myslím, že je třeba jasně říci, že žádná zázračná vakcína neexistuje."

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | pondělí 11.1.2021 19:01 | karma článku: 19,27 | přečteno: 582x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0