Trochu víc úcty k ženě, K. Šlechtové, pane exministře Vondro

Nejednoho čtenáře se dotklo necitlivé vyjádření bývalého ministra obrany Vondry na adresu jeho současné následnice Karly Šlechtové.

Řekl totiž o ní, že „blouzní“, což ovšem bylo jen průhledné zakrytí výrazu, že blázní, který však při svém vzdělání a výchově se přece jenom zdráhal použít.

Důvodem takové maskulinní nechutnosti podpořené politickým rivalstvím – Vondrova ODS a Šlechtové ANO – mělo být konzistentní vyjadřování paní ministryně, že ve své kabelce nosí tajné červené tlačítko, jehož zmáčknutím může dát povel k sestřelení letadla s teroristy, pokud by se dostali do našeho vzdušného prostoru. A prý by nezaváhala ani vteřinu, na rozdíl od generálů, protože má větší kule než oni.

Exministr Vondra nezpochybňuje kule paní ministryně a nežádá, aby v té věci podala důkaz, ale rád by viděl ono červené tlačítko, které podle něho však neexistuje.

Ale to se mýlí. Ministrem už není delší čas, a od té doby se bezpečnostní situace díky miliardovým nákupům špičkové techniky zřetelně zlepšila včetně komunikačních a dálkových povelových nástrojů – tlačítko k těm „výkřikům“  patří.

Jeho existenci dokládá i dialog  Šlechtové se Stropnickým, zaznamenaný 13. prosince ráno před hromadným odjezdem vlády do Lán ke hrobu prezidenta Masaryka s následným odjezdem na Hrad ke jmenování Babišovy vlády prezidentem Zemanem.

 

 

-Až nás Martine Zeman jmenuje, tak mi jistě to tlačítko předáš, viď?

-Tlačítko? Jaké..

-No přece to červené..

 

Avšak ani tento důkaz Vondrovi nestačil, aby vzal svá slova zpět a omluvil se.  Proto paní ministryně na facebooku fotografii se zmíněným tlačítkem vystavila.

 

 

Omluvte se, pane exministře.

 

 

 

Autor: Jan Dvořák | neděle 21.1.2018 10:00 | karma článku: 24,98 | přečteno: 1574x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0