To se vám to kritizuje, když vás do soukromého tryskáče nevezmou!

I na tomhle blogu – myslím tím označení pro blogy idnes.cz. jako takové, nikoli tento můj autorský – si z prezidenta kdekdo dělá rohožku.

Otírají se o něj jen proto, že se svobodně rozhodl neletět z Číny do Prahy na náklady státu ve státním letadle, ale v podstatě jako aero-stopař tryskáčem od soukromé společnosti.

To najednou vadí! Nejenom předsedovi TOP, kterému vadí všechno, co vadí Kalouskovi, ale už i premiér Sobotka si ve sněmovně přisadil, a to na plná ústa. Jakoby z úcty k šedinám nemohl třeba říct smířlivějším tónem , že tento způsob letu zdá se mi poněkud nešťastným – ne, on rovnou mluvil o politické chybě. To přítel Klaus zprvu hovořil o nestandardu, ale dnes nepřímo ocenil Zemanův spartánský přístup, neboť on sám vždy dával přednost vládnímu letounu s ložnicí, kde by se mohl pohybovat jen v pyjamu a v trepkách, což jeho následník zjevně nemohl.

Jestliže na jedné straně voláme po omezení dopravní dominance státu, a chceme se více otevřít soukromým přepravcům, a přitom na straně druhé se divíme, když Miloš Zeman to vezeme vážně, tak chyba bude zjevně na kriticích, ne na hlavě státu.

Malý, ale pionýrský krok pro člověka Zemana je velkým skokem pro dosavadní zvyklosti lidstva.    

Autor: Jan Dvořák | pátek 31.10.2014 15:45 | karma článku: 31,73 | přečteno: 3752x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0