Tělocvik a zpěv se budou vyučovat na základkách distančně

Ministři Plaga a Prymula dosud nebyli příliš sdílní v záležitosti omezování výuky na školách, něco jen „nakousli“,  protože čekají na posvěcení celé vlády. Přesto jistou věc říct mohli.

Víme, že na prvním stupni se (zatím) má vyučovat prezenčně, což oba zdůraznili, přičemž však Plaga opomněl zmínit dvě výjimky, s nimiž zřejmě přijde na veřejnost až po zasedání kabinetu.

Ze spolehlivého zdroje víme, že výjimkami v prezenční výuce budou tělocvik a zpěv. Původně měly být oba předměty z rozvrhů dočasně staženy, avšak po masových protestech rodičů i dětí, aby jim nebrali dva nejoblíbenější předměty, které jsou základní výbavou do života, ministr Plaga ustoupil a zvolil distanční formu. Je epidemiologicky neohrožující, bude se dít pouze po síti.

A to tak, že dvakrát týdně od 6.30 do 6.50 bude probíhat výuka „Rychlotělocviku“ -  brzy ráno proto, aby děti měly čas dopravit se do 8 hod. do školy na prezenční výuku -  a jednou týdně v tutéž dobu se uskuteční hudební výchova. Námitky staromilců, že právě u těchto vysloveně kontaktních předmětů to není možné, jsou liché.

Stačí se podívat na to, jak perfektně léta fungovaly ranní rozhlasové rozcvičky, takže proč by se obdobným způsobem, navíc se záběrem na předcvičujícího učitele, neměly provozovat tělovýchovné dvacetiminutovky pro žáky?

Rovněž hudební výchovu, například osvojování pěvecké techniky, užitečné například pro pozdější uplatnění v  hvězdných soutěžích na televizních kanálech, lze úspěšně distančně realizovat. Tím spíš, pokud se ji ujme charismatický pedagog.  

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | úterý 29.9.2020 18:55 | karma článku: 10,59 | přečteno: 233x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0