Televizní otočky Jiřího Drahoše a šourající se Zeman

Prezidentský kandidát Horáček zveřejnil detailní ověřenou zprávu o svém zdravotním stavu už před rokem, aby voliči měli jasno. Ostatní uchazeči o svém zdraví ujišťovali veřejnost osobně

Prezident navíc ještě nechal vyjádřit lékařské koncilium.

Teď, když se výběr pro voliče zúžil na dva známé kandidáty, nikdo by nečekal, že by se jejich zdravotní dispozice znovu dostaly „na přetřes.“  Jednak jde o delikátní záležitosti, a jednak by v dnešní korektní době mělo platit o to víc, že politika se dělá spíš hlavou než jinými orgány.

Nejsme také v Americe, aby fyzický handicap protikandidáta soupeř ve volební kampani využil například ve spotu, kdy udělá deset „kliků“ a pak výmluvným gestem ukáže na protivníka, který v pozadí něco říká z obrazovky.

Proto poněkud překvapilo – jistě mimoděčné a bezelstné – „srovnání“ fyzických dispozic J. Drahoše a M. Zemana, které se divákům dostalo prostřednictvím ČT 15. ledna. Reportáž v Událostech o pokračování prezidentské kampaně totiž začala dlouhým několikavteřinovým záběrem prezidenta šourajícího se s hůlkou ke korunovačním klenotům.

A hned na to vidíme Jiřího Drahoše, jak šest nebo sedm vteřin provádí opakované otočky tělem, za něž by se nemusel stydět ani baletní mistr Harapes. To prý patří k Drahošově každodenní rozcvičce, jak se sám pochlubil. (ZDE)

V Americe by takový spot  dokázal kandidátovi volby  vyhrát, odvysílání v hlavním čase a celostátně, by mohlo stát i desítky miliónů, v dolarech. To u nás něco podobného nestojí nic, je to  přece služba veřejnosti..

 

  

Autor: Jan Dvořák | středa 17.1.2018 9:02 | karma článku: 29,53 | přečteno: 1223x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0