Stropnický obnoví Armádní divadlo

Kdyby se Martin Stropnický držel zásady Dvakrát měř, jednou řež, nemohl by se dopustit velezrady.

Tedy téměř velezrady pošpiněním dosud běloskvoucí se pověsti české armády, když jako seriálový herec vypouštěl z úst slova, která jsou v naprostém rozporu s jeho hlavním angažmá vládního ministra. Řekl, že mu může být afghánská mise ukradená.

Právem požadovala poslankyně ODS Černochová veřejnou omluvu od Stropnického, a také trvala na tom, aby v mimořádné relaci vysvětlil divákům, že všechno bylo jenom „jako“, že vojáci opium nepašují a jejich velitel – plukovník – nevraždí.

Není to přemrštěný požadavek. Od člena kabinetu je takové chování nevkusné, a hlavně matoucí.

Dovede si někdo představit situaci, kdyby B. Sobotka nebyl vystudovaný právník, ale herec, a nechal by se kvůli typové vhodnosti přemluvit nějakou českou televizí k účinkování v hlavní roli v remake seriálu „Jistě, pane premiére“?  To by pak diváci pořádně nevěděli, komu se vlastně smějí a mohli by začít pochybovat o Sobotkových předpokladech k výkonu reálné funkce, když je v televizi jako premiér jistě „pro srandu.“ K tomu však naštěstí dojít nemůže, protože amatéra nikdo neobsadí – do seriálu.

Zásluhou vládních poslanců nakonec k ustavení vyšetřovací komise ohledně Stropnického pochybení nedošlo a sněmovna dospěla ke kompromisu, že ministr si své další role musí nechat předem schválit Branným výborem Sněmovny.

Ministr vstřícný krok oplatil rovněž vstřícností. Slíbil, že s budoucí primátorkou Prahy za hnutí ANO Krnáčovou dojedná, aby pražské Divadlo na Vinohradech přešlo pod správu Ministerstva obrany, jak tomu bylo v padesátých letech a vrátilo se k tradičnímu názvu Armádní divadlo na Vinohradech. Tam prý, tedy ve svém, by mohl hrát výborem schválený repertoár i s možným hostováním dalších veřejných činitelů, kteří mají k armádě blízko, jsou důstojníky v záloze a jakž takž hrát dokáží.   

Autor: Jan Dvořák | pátek 24.10.2014 7:34 | karma článku: 12,79 | přečteno: 443x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0