Střevo pana ministra

Ministr zdravotnictví Němeček posílil řízení svého rezortu a zároveň naplnil vnitrostranické genderové kvóty tím, že odvolal Hlavního hygienika ČR (muže) a nahradil jej Hlavní hygieničkou, která se stala jeho náměstkyní.

Ale to není všechno.  Ministr touto personální změnou dal také důrazně najevo, že vzdělávací systém českého zdravotnictví je přepjatě konzervativní a že není třeba, aby pro výkon kdejaké vyloženě odborné medicínské funkce musel být uchazeč nositelem titulu medicinae universae doctor. To nová HH není.

Zato je nutriční odbornicí, což bychom ovšem neměli zaměňovat za bakalářský obor chovatel nutrií,

neboť v jejím případě se jedná o magisterství přes stravu. A odtud je to už jenom kousek do kuchyní, které jsou často v katastrofálním hygienickém stavu, takže v tomto segmentu bude náměstkyně nepřekonatelnou odbornicí..

 

- Sestři, vezeme vám VIPáka -  ministra Němečka, bude to asi slepák, nic na exnutí.

-Jéžiš marjá, to je ale malér, teďka v neděli! Nechcete ho hodit někam jinam?

Zrovna dneska totiž slouží ten nově jmenovaný Hlavní chirurg ČR, on to ale není vůbec doktor, ale bakalář přes zdravotnické zásobování, a ještě nikdy si do nikoho neřízl, zato ale vyhrál konkurs, protože měl známosti nahoře.

Ale víte co? Když už jste tady, tak toho kulicha šoupněte na příjem, aby nás nepopotahoval kvůli prodlení - ale dejte ho na psychiatrii. Tam se mu toho slepáka pan doktor medicíny bude snažit rozmluvit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | středa 20.7.2016 10:09 | karma článku: 26,17 | přečteno: 689x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0