Štěstí, že aspoň Kalousek a Schwarzenberg z topky nevystoupili

Primátor Hudeček a spolu s ním i jeho největší soustranický rival Vávra, dali topce valem. Beze vší ironie tohle snad žádní jiní politici tak rychle neudělali,

když seznali, že by pro stranu byli přítěží.

Svého času o patro výš postavený Nečas, neopustil ODS dodnes. Paroubek se rozloučil s ČSSD až za rok po neslavně vyhraných volbách. Zato Miroslav Kalousek je omluvitelný s dlouhým váháním opustit lidovce, neboť do poslední chvíle v roce 2009, než založil TOP 09, se snažil – leč marně - křesťanské demokraty vrátit zpět z přílišně levicové úchylky do rozumného středu.

Ironií je, že kdyby se primátor Hudeček v pravý čas zachoval jako bezohledný počtář, či jako někdejší profláklé tváře ODS kandidující letos za kohokoli, mohl být primátorem pod jinou vlajko dál. Ani by nemusel spolykat koblihy, kdyby spolknul něco jiného. Stačilo kývnout, a o paní Krnáčové by nikdo nic netušil dodnes, ani ti, co ji pak kandidovali.

Jenomže dát topce vale tehdy, to by byl přílišný risk.  Co kdyby TOP 09 zvítězila?  Pak už by šanci stát se primátorem jako člen spoluvítězného ANO neměl.

Důležité je, že Hudeček místo dalšího mediálního rozmazávání kdo s kým jednal o přestupu, a kdo s kmotry slaví či neslaví jejich křížky na hrbu, nedělal s odchodem okolky.

Celostátní vedení si libuje, že rozhádaná pražská buňka, která však přesto dosáhla zdrcujícího komunálního spoluvítězství, už ve svých řadách nemá zdroje sporů. Nešťastným krokem by však bylo, kdyby teď stranu opustili další Pražané, kteří jsou bez vyhlídek na důstojné uplatnění na "nové" radnici.   

Slušela by sebereflexe i těm nejvyšším? Jistěže. Kdyby k ní byl ovšem důvod, což bezdůvodné figury Kalouska a knížete naprosto vylučují

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | středa 15.10.2014 13:45 | karma článku: 23,76 | přečteno: 2081x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0