Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LA

lord Acton

14. 5. 2012 13:02
Pinochet

Je dobré připomenout, že Pinochet se objevil až v době, kdy byla země ekonomicky i sociálně rozvrácená. Ekonomika byla ochromena neustálými stávkami, inflace pádila po stovkách procent, střední třída se bála vylézt na ulici, ozbrojené levicové skupiny přepadaly banky a podniky, stát pod vedením levice nedělal nic. Země byla před občanskou válkou, ke které díky puči nedošlo. Násilí bylo nevyhnutelné a původcem byla levice, která postavila části společnosti proti sobě. Podobná situace jako např. Španělská občanská válka, která stvořila Franca.

3 0
možnosti
MK

taras

14. 5. 2012 13:05
Re: Pinochet

A teď ještě tu o tom, jak Hitler stavěl dálnice.

3 0
možnosti
MK

taras

14. 5. 2012 11:37
Zřejmě mnozí dikutující přehlédli

autorův mírně ironizující tón.

Ale něco Dvořák asi bere vážně, tedy: není pravda, že Pinochet konzolidoval ekonomiku, po osmi letech aplikace liberálních receptů to skončilo hospodářským krachem, ostatně jako všude na světě, kde se neoliberální recepty použily. Počáteční oživení bylo způsobeno zřejmě tím, že vlastníci přestali házet státu klacky pod nohy (autodopravci) a napumpováním amerických úvěrů do ekonomiky.

Krach neolberíálních fantasmagorií ostatně dnes hrozí i celosvětově a můžeme konstatovat, že tam, kde finanční pravičácká otrokářská klika působí, tam jsou těžké maléry. Tam, kde fungují rezidua sociálního státu, tam se daří i v dobách krize zvládat potíže bez větších otřesů.

3 0
možnosti
LK

Liberální konzervativec

14. 5. 2012 11:48
Re: Zřejmě mnozí dikutující přehlédli

Fantasmagorie aplikují levičáci do ekonomiky a jak vidno, na vašem příspěvku, odmítají si jejich krach přiznat.Rv

2 0
možnosti
LK

Liberální konzervativec

14. 5. 2012 11:12
Ne! Ne! Ne!

V demokracii se předpokládá svoboda volby a každá svoboda a volba je též spojena s odpovědností. Navíc existuje i zpětná vazba. Pokud občané ve velkém skočí na špek levičákům, že 1+1 se rovná pět, tak to dopadne i na tu většinu. Chtějí snad občané řešit problém zvyšováním minimální mzdy a všelijakých ochranářských opatření? Prosím pak budou mít tím pádem velikou nezaměstnanost a spousty let promarněného života. Vidí snad levičáci spásu v jakýchsi státních monopolech? Budou tyto monopoly muset dotovat, místo aby vybírali příjem do SR v podobě daní. A tak dále a tak podobně. V životě je vždy něco za něco a tento socialistický zmar bude tak dlouho, dokud lidé nevezmou zpět rozum do hrsti a nezvolí návrat k ekonomické racionalitě, logice a nepřiznají si realitu. Diktátoři nejsou třeba. Za každou volbu si neseme zkrátka odpovědnost. !!

1 0
možnosti
G

Gašpo_3

14. 5. 2012 11:20
Re: Ne! Ne! Ne!

Vy žijete úplne mimo. Alebo snívate o nejakej pravicovej politike, ktorá v podmienkach tohoto systému už objektívne NEMOŹE fungovať.

Alebo si skutočne myslíte, že keby u nás získala vo voľbách totálnu prevahu nejaká pseudopravicová strana ako ODS, alebo TOP09, a získala možnosť nerušene vládnuť s jednofarebnou vládou, že by sme sa dopracovali k efektívne fungujúcej spločnosti bez života na dlh?

Svatá prostoto.;-D

2 0
možnosti
G

Gašpo_3

14. 5. 2012 10:57
Bohužiaľ situácia v Grécku je skutočne taká

že im už nezostáva nič iné než dúfať v príchod nejakého osvieteného diktátora. A nádej je to pomerne nízka, pretože aj vojenský puč može skončiť rokmi kontraprudktívneho boja o moc medzi generálmi a ožobračovaním obyvateľstva, ktoré sa bude búriť, takže občianskou vojnou.

Niekto si myslí, že návrat k drachme všetko vyrieši. Nie je tomu tak, pretože Grécko si za roky "blahobytu" vďaka zadlžovania prebudovalo spoločenskú štruktúru do absurdnej podoby. Štátna hydra nabobtnala do neuveriteľných rozmerov a s ňou aj umelá zamestnanosť. Trištvrte milióna štátnych úradníkov, hromada všelijakých zbytočných trafík a zamestnaní za každú cenu a k tomu rozvinutá šedá ekonomika. Aj po zavedení drachmy, škrtnutí všetkých dlhov a silnej devalvácii by muselo žiť zase na dlh. Kto tie dlhopisy ale bude kupovať? Bude pokračovať v dotovaní ECB, či MMF? Ako dlho, keď klepe na dvere Španielsko?

Rýchla reštruktualizácia spoločnosti bohužiaľ bez odstrihnutia politikov a vojenského dozoru nie je možná.

0 0
možnosti
VK

VlK

14. 5. 2012 10:48
Uffff...

to se mi snad jen zdá... 8-o 

na týhle "křišťálový lupě", kde se mažou zcela neškodné výroky... a klidně tu projdou zcela zřejmé extremistické články?

1 0
možnosti
SP

kiv

14. 5. 2012 11:21
Re: Uffff...

Co je na článku "extremistického"?8-o 

Dokud bude legálně existovat KSČ tak zde  v podstatě žádný "extremismus" nemůže reálně existovat   ...

0 0
možnosti
PH

petrph

14. 5. 2012 10:22
je to zvláštní

Ale o kus dál na sever od Chile je Mexiko.A tam systém těhle Pinochetů, vojenských pučů,  neustálých vládních převratů, prezidentů generálů.a podobně zkoušejí už snad 200 let, a země jde cugrunt, země je zadlužená po uši, politická struktura je rozvrácená,zemi ovládají drogové mafie.....

Takže by to chtělo asi upřesnit v čem se ten "správný " Pinochet rozpozná od toho nesprávného aby to Řecku pomohlo.

0 0
možnosti
DVK

Deratizátor vulgo Krysařík

14. 5. 2012 10:26
Re: je to zvláštní

Pan Dvořák zřejmě chtěl naznačít, že proti socialistům nebo komunistům by klidně toleroval i nějakého nového muže s knírkem.

1 0
možnosti
DVK

Deratizátor vulgo Krysařík

14. 5. 2012 10:19
Zotavovny se sportovními halami a vojenskou ochranou...

Pane Dvořák, copak jste už zapoměl na muže s knírkm a jeho pochopy? Ti přec něco navlas stejného slibovali jednou holokaustem stiženému náboženskému etniku......

A zlí lidé to potom nazývali Koncentrační tábory.......8-o

1 0
možnosti
  • Počet článků 6212
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1088x
Televizní režisér a publicista

       MYSLÍM TO VÁŽNĚ - často i smrtelně

 

Seznam rubrik