Stačilo málo a ohlášený termín návštěvy kancléřky by byl ohrožen

Po měsících vyjednáváni Sobotkova šéfporadce Špidly s Berlínem, je návštěva kancléřky Merkelové v Praze hotovou věcí. Zdrží se sice „jen“ šest hodin, ale i tak to podle pozorovatelů zanechá výraznou stopu mezi veřejností.

Strakovka spolu s Hradem chystají první dámě Unie přijetí srovnatelné snad jen s nedávným pobytem čínského prezidenta u nás.

Scénář je vypracován do posledního detailu, desítky autobusů s německými „turisty“ s vlajkami obou států  a s transparenty v češtině: Witame wass, jsou v Drážďanech připraveny k odjezdu. Policie po neblahých zkušenostech střeží budovu FAMU, aby ani v době prázdnin nikoho nenapadlo vyvěsit z okna vlajku svobodného Bavorska s nápisem:

Už je i vybrán reprezentační povoz, v němž se kancléřka krátce projede Prahou. Je to historická drožka, v níž se z nočních cest Prahou obvykle vracíval feldkurát Otto Katz.

Přitom však stačilo málo a radostná událost se mohla značně zkomplikovat…

 

-Sestři, vezeme vám toho „kulicha“, jak volal ministr Němeček, kterému předtím volal Sobotka, a měl by ten pacient zůstat v utajení.

-Ale vždyť je to pan Špi(píp)! No to se dalo čekat, že se z té eurokomisařské penze jednou zblázní, 130 tisíc, je přece deset normálních důchodů. Už mu tady lůžko držíme dávno.

-Ale musí být rozhodně klecové, na tom trvá pan doktor Chovanec, aby se (píp) ne dostal k telefonu. Ne že by občas nebláznil, ale teď se pomátl docela. Chtěl volat Merkelové, aby čtvrteční návštěvu přesunula až na začátek října, těsně před krajské a senátní volby. Prý by to bylo líp načasovaný než teď, kdy na tu podporu, co Sobotkovi Merklová dá, můžou voliči do voleb ještě zapomenout, a ČSSD chce přece drtivě vyhrát. Jakoby už teď ten jeho nápad s pozváním nebyl kardinální prů (píp).

-Poslyšte, a koho on je (píp) hlavním poradcem? Jestli premiéra, a ne opozice, pak se opravdu zcvoknul a u nás bude v těch nejlepších rukou.  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | sobota 20.8.2016 18:15 | karma článku: 33,41 | přečteno: 1356x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0