Spletl si prezident rozhlasovou stanici? Nebo zvolil nejpatřičnější výraz?

Prezident Zeman se stal obětí velkého nedorozumění. Když v pondělí poskytoval rozhlasu živě rozhovor, neuvědomil si, která stanice jej o to požádala.

Pak se také mohlo stát, že prezident ve snaze nejlépe charakterizovat ekonomické zmetky  vykuky hajzílky   spekulanty  použil jedno nevančurovské, avšak k  lotrům   nim přiléhavé slůvko.

Nic by se ovšem nestalo, pokud by rozhovor vysílala například soukromá televize Barrandov nebo soukromý rozhlas  Radiožumpa, jak se prezident evidentně domníval, nikoli však veřejnoprávní Radiožurnál. Ten je proslulý kromě objektivity, vyváženosti a nezávislosti i vytříbenou mluvou.  Tam se opravdu ono nevybrané slovo nehodilo, i když pasovalo jako hýždě na mobilní nádobu na vyměšování.

Nelze se divit, že vzápětí se na hlavu hlavy státu snesla na sociálních sítích i v debatních kroužcích slušných lidí zdrcující kritika prezidentova nemožného a nedůstojného chování.  

O spontánnosti záporné odezvy svědčí i to, že někteří  kritici pod vlivem emocí častovali prezidenta způsobem jindy jim naprosto cizím. Neboť hrubší výraz by jinak nepoužili ani za vak exkrementů, jak lze říci slušně.

Inu, jak se z rozhlasu ozývá, tak se na adresu řečníka volá?

Ovšem jen z pokryteckých kruhů, které na veřejnosti pro  svinstva (pardon, prosím)   volí raději korektní synonyma.

 

Autor: Jan Dvořák | úterý 16.10.2018 8:58 | karma článku: 25,82 | přečteno: 1270x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0