Špatné načasování řeporyjských Novot

Předseda ODS  P. Fiala nedávno sice vzal pod ochranná křídla politického baviče Novotného jun., když poněkud svérázně dal Rusku a Putinovi najevo, že pomník Vlasovcům stát bude, avšak jeho další aktivity prý považuje za neuvážené.

Jako tu poslední, kdy řeporyjský starosta do ruské vojenské (!) televizní stanice bez okolků prohlásil, že pokud by válku s Ruskem vyhrál ON, bude ministr zahraničí RF Lavrov viset.

Podle velmi důvěryhodných  zdrojů je Fiala ochoten přehlédnout drobný detail, že Řeporyje ani ve fotbale nekopou divizi, natož aby měly divize po zuby ozbrojeného vojska, které se pod velením maršála Novotného vydá na vítězné tažení  „Drang nach Osten“, a po porážce Moskvy pak uskuteční   náčelníkův záměr zúčtovat s ministrem Lavrovem.  

Celkově však aktuální „visací“ vyjádření spolustraníka Novotného  považuje předseda Fiala  za krajně nešťastné. Nikoli kvůli obsahu, ale proto, že načasování je špatné.

Zaznělo éterem předčasně. Přijít o rok později, až se kampaň do sněmovních voleb rozeběhne naplno, byla by Novotného nosná myšlenka o likvidaci ruského pohlavára bezkonkurenčním tahákem pro voliče, a profesora Fialu by do Strakovky vynesla hlavním vchodem.

Žádná z pravicových stran u nás, ba dokonce ani v celé Evropě, by se nemohla pyšnit tím, že její velmi známý člen ani trochu neváhá a v duchu tradičních konzervativních hodnot je odhodlaný jednu z kontroverzních velmocí zbavit krvelačného ministra, mocenské dvojky. Kdo jiný než ODS by si takto nepokrytě dal do programu osvobozovací misi, skutečnou bratrskou pomoc?

Vedení ODS proto pevně doufá, že Novotnému jeho pravicově humanistická rétorika do příštího roku ještě vydrží, aby se stala nosným pilířem vítězné kampaně. Špičky ODS rovněž věří, spíše by chtěly věřit, že i v tak rusofilní zemi, jakou je ta naše, se mezi psychiatry nevetřou ruští agenti v bílých pláštích, kteří by příští rok hvězdu ODS až do skončení voleb izolovali na bezpečném místě, čímž by stranu připravili o popularitu, a zemi o Fialův kabinet.

Vždyť u Lavrova Novotný s věšením jistě neskončí. Na řadě je Putin, Šojgu a pak možná i dalších 145 přizpůsobivých miliónů lidí, kteří se tamějšímu zločinnému establishmentu dosud nepostavili. Proto si od řeporyjského Napoleonka zaslouží nesametové vypeskování.

 

   

        

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 19.12.2019 8:15 | karma článku: 32,47 | přečteno: 807x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0