Sociální demokracie jako v „ duo papato“

Volby sice ještě nemáme  vyloženě na krku, zatím jen na kotnících, avšak solidní partaje už poctivě a sebemrskačsky analyzují, jak si v uplynulém období vedly a čeho se pro příště musí vyvarovat.

Některým jde o to, aby pro ně nějaké příště (ve Sněmovně) vůbec ještě bylo.

S analýzou by mohla být raz dva hotova sociální demokracie. Je jisté, že Babišovo pozvání ke stolu pro ni neskončilo slavně. Plný elánu usedl předseda Hamáček k pomyslné společné tabuli, ale moc se nezasytil. Všechno zbaštil premiér a téměř veškeré zásluhy z koaličního vládnutí, tedy z rozdávání peněz horem dolem, si připsal pro sebe.  

A aby toho nebylo málo, i všechny jeho početné  nezdary byl s ním Hamáček nucen sdílet. No, nucen.. To určitě ne, ale ono je těžké se vzepřít ranám od nejbližšího partnera, když jste v partajních otázkách vlastně masochista.

Takže nejlépe společné vládnutí vystihuje komický výstup s názvem „duo papato“ (dva papají) ze starého filmu.

Stačí si jen představit, že v remake  není klaun zrzavý. Na hlavě má krátký sestřih, na sobě oblek z prvotřídního salonu. Muž za stolem není tak štíhlý, jako v dobové  ukázce a místo fráčku že má slučivou rudou mikinku.  A   že nejsme v cirkusu Slavia  na Karláku jako ve filmu, ale v cirkusu Czechia  na zahradě Strakovky. 

 Dobrou chuť.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | sobota 2.1.2021 20:40 | karma článku: 18,76 | přečteno: 497x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0