Socialisté půjdou do voleb „sešívaní“, aby se Hamáček stal premiérem

Do voleb je daleko jen zdánlivě. Od prezidentova předčasného „výstřelu“ jejich termínu začala pro strany okamžitě běžet povinnost vykazovat náklady na volební kampaň, aniž by ji třeba reálně vedly.

Ale ony už ji vedou. Některé partaje dokonce s billboardy, jiné jen verbálně, ale zato tak nahlas, že média jsou jejími (i nechtěnými) podporovateli.

On-line hlasování Pirátů o koaliční smlouvě se stanaři je předmětem zájmu právě teď, o trojkoalici lidovců, ODS a Topky se informuje průběžně  od chvíle, kdy lídři šli v říjnu spolu na pivo.

– a přitom taková mediální pozornost nestojí strany ani korunu, billboardy, které už předtím postavily, se do limitu ještě nepočítají.

Příznačné je, že tentokrát se opoziční strany  sdružují do koalic, aby měly větší šanci Babiše porazit, anebo (to ty některé), aspoň ze sněmovny nevypadnout.

Ale co sociální demokracie se zoufalou realitou a ještě se zoufalejší prognózou? To už se nynějším předákům pro příště do poslaneckých stotisícových křesel nechce, když už vidina ministerstev v příští vládě premiérů Bartoše, či Fialy nebo i Babiše, se rozplynula?

Kdepak. Interes o Sněmovnu stále je. Lidový dům proto také hledá cesty s kým se spojit, aby veřejnost pochopila, že teď už opravdu budou socialisté hájit bytostné zájmy pracujícího lidu. Prosakují informace, že ČSSD vyjednává na více frontách.

  

NEVZPOMÁNŠ SI, AZORE, JESTLI ŠÉF ŘÍKAL, ŽE MU PŮLKU MIKINY MÁME PŘETŘÍT NABÍLO? NEBO JINOU BARVOU?  

ALE TO ASI NE, SE SLÁVISTY PŘECE DO VOLEB NEPŮJE..

ŽE BY TO MĚLA BÝT ČERNÁ? OVŠEM PIRÁTI JSOU UŽ ZADANÍ…

 

TAK ČERVENÁ? JAKO ŽE S KOMUNISTY? ALE ČERVENÁ UŽ JE, A S KOMUNISTY SE ŠÉF SPOJIT BOJÍ..

A CO MODRÁ? ALE ODS UŽ SVOJI PARTIČKU MÁ, A S MODRÝM ANO TO NA  DALŠÍ KOALICI NEVYPADÁ..

ŽE ON MLUVIL O ZELENÉ, JAKO O ZELENÝCH? TO BY BYLA PRO NĚJ TA PRAVÁ. URČITĚ AŽ BY SE LIDEM NAVYKLÁDALO, ŽE UHLÍ SE ZAKÁŽE OD PŘÍŠTÍHO ROKU, ATOMOVKY SE ODSTAVÍ IHNED, LETADLA A AUTA NA NAFTU PŮJDOU DO ŠROTU A BUDOU MOCT BÝT JEN TA NA ELEKTRIKU, ŽE SE ZAVEDE EKOLOGICKÁ DAŃ - TAK SE LIDI ZVEDNOU, A NEBUDOU VOLIT NIKOHO JINÉHO, NEŽ TUHLE KOALICI. VIĎ, AZORE? 

ASI TO TAK BUDE, TAK JÁ MU DÁM PŮLKU ZELENOU. TO BUDE NA ŠÉFA SEDĚT.  PŘECE SE O NĚM ŘÍKÁ, ŽE JE NA BATERKY.

Zatím ještě ruka v rukávě není. ČSSD jedná i s odboráři, což je trochu podivné, protože žádná partaj odborářů přece neexistuje. Ale co není, může být. Teď jde jen o to, aby  Hamáček zvážil možné riziko, že po vítězných volbách této proletářské koalice bude  znovu jen vicepremiérem, tentokrát  ve vládě  předsedy  Josefa Středuly.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | pondělí 11.1.2021 9:36 | karma článku: 15,95 | přečteno: 315x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0