Sněmovní schůze „ke Karviné“ zbytečná nebyla

Ačkoli ve čtvrtek od rána do včera opozice „šila“ do vlády kvůli situaci na Karvinsku, hmatatelný výsledek se nedostavil. Vládu nakonec opoziční strany nebyly s to žádným usnesením zavázat k nápravným opatřením, která navrhovali. 

A to přes veškerou snahu desítek poslanců, kteří si byli dobře vědomi, že jejich výstupy živě přenáší televize. Proto ve svých standupech usilovali  o co nejvypjatější výkon, aby se ukázali, že právě jim, a nikoli koalici, záleží na osudu horníků nejvíc.

Po všech těch plamenných řečech a invektivách bylo pak na závěr ovšem smutné sledovat, jak koalice při hlasování s přehledem zamítá jeden opoziční návrh za druhým, co všechno by vláda měla zlepšit.

Schůze skončila, aniž by s něčím pohnula. Ale úplně ztracený čas to nebyl. Ti z karvinských, kteří se na přenos dívali, se aspoň mohli pyšnit tím, jak moc jsou pro opoziční strany momentálně dobří, jak se jim hodí.  Protože nebýt té zapeklité situace u nich v regionu, neměla by opozice vládu za co exemplárně kritizovat, zejména  v tak sociálně citlivé a srozumitelné otázce – na rozdíl od abstraktního schodku - , což by pro demokratický blok byla situace k nevydržení a zkazila by poslancům zasloužené prázdniny po vysilujícím pololetí.    

Ještě, že jsme recyklovatelní. Představte si, kolik stromů by  kvůli nám – zamítnutým usnesením – za ty roky padlo.

 

 

Už jsem měl strach, že Sněmovna nám zakáže  od  pondělka tady další působení a budeme se muset pakovat jinam. Zlatá koalice…

Autor: Jan Dvořák | pátek 10.7.2020 18:50 | karma článku: 15,04 | přečteno: 479x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0