Skandální věková diskriminace! Vláda sice pošle respirátor a roušky - ale ne všem

Člověk by měl být spokojený, když vláda s úzkostlivě hlídaným schodkem 0,5 bil. se rozhodne upřednostnit sociální hledisko a místo „projedení“ oněch miliard velkoryse sanovat část obyvatel zdravotnickými prostředky,na něž nemají.

A tak se dostane i na šedesátileté stařečky a stařenky, kteří si k důchodům, které leckdy ani nepřesáhnou pětadvacet tisíc, musí ve svém vysokém věku přivydělávat tím, že zastávají vyčerpávající pozice ředitelů, manažérů, poradců, primářů, hejtmanů, poslanců, senátorů i členů vlád a podobně. Jsou v jednom kole, aby si mohli přilepšit namísto toho, aby vysedávali na lavičce v parku a krmili holuby jako ti méně šťastní vrstevníci, na které se už obdobná brigáda  nedostane, nebo už pracovat nemohou.

Ano, takovým vládní pomoc ve formě jednorázového balíčku 1+5 (nikoli bytu) - jeden respirátor a pět roušek- poskytnutého necelé tři týdny před volbami, opravdu patří. V dalších týdnech a měsících budou moct pomůcky financovat z pětitisícového předvánočního příspěvku. Byla prý ve hře i varianta, že  místo oněch pěti tisíc by  každému z důchodců doručila pošta bednu roušek a bednu respirátorů – ovšem výsledek by byl stejný.

Seniorům, ať ještě vysoce aktivním a v předdůchodovém věku, stejně jako už penzistům 62+, - „prduchům"  -  stále ještě pracujícím i „obyčejným"  důchodcům, co musí vyžít z jenom penze, těm všem pošťáci balíček  do místa trvalého bydliště doručí.  Ale co když je okolnosti  přechodně zavály  do jiného města, do jiné země, na jiný kontinent.  O "státní"  roušky přijdou?  

Co ostatní? Lidé pod šedesát? A mladí, kteří nemají ani na vlastní barák, natož na roušky,  anebo až do třicítky pilně studují?  Některé  situace dohnala tak daleko, že musí pít z jednoho brčka s dalšími.

Ani na rodiny, které se musí setsakramentsky ohánět, aby si mohly dovolit dvakrát za rok jet s dětmi k moři a jenom několikrát na lyžovačku do ciziny, si vláda a její sociální ministryně a socialistický místopředseda nevzpomněli!

Přestože na zuby darovaného koně se hledět nemá, nejeden senior si nesobecky uvědomí, že zatímco on balíček dostal, tak sedm a půl miliónu ostatních obyvatel nikoli. Možná, že se v něm vzedme vlna mezigenerační solidarity a jednu či dvě roušky nabídne těm méně šťastným ve svém okolí.

Je nepochopitelné, že vláda jednala tak selektivně, jakoby na víc neměla.

Je to křiklavé o to víc, že přece každý rok nám stát na podzim posílá poštou deset papírových kapesníků, dvoje teplé ponožky  a 60 kapslí vitamínu C.  

 

 

 

Autor: Jan Dvořák | pátek 11.9.2020 10:18 | karma článku: 14,52 | přečteno: 341x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0