Senátorský pořadník na Tchaj - wan

Po úterním oznámení, že s paní Kuberovou pojedou na konci srpna na Tchaj–wan,  a po následné zprávě, že v říjnu se tamtéž vydá senátor Drahoš, bylo předsedovi Senátu jasné, že mezi  kolegy půjde o žádanou destinaci.

Proto se rozhodnul  dát „cestovnímu ruchu“ v této oblasti patřičný systém. Během středečního rána uspořádal mimořádné zasedání komory prostřednictvím skype.

Kolegyně a kolegové,

zájemci o senátorské pobyty na Tchaj-wanu v příštím roce se už teď mohou přihlásit v sekretariátu.

Nemějte obavy, na každého se dostane, a budete létat maximálně ve dvou ve třech každý měsíc, nebo i po čtrnácti dnech, aby se do konce funkčního období vystřídali všichni.

Teď ovšem musíme operativně dořešit letošní rok. Celou sérii "Senát na Tchaj – wan"  načínám v srpnu já, a na říjen se už přihlásil pan profesor Drahoš. Zbývá tedy obsadit ještě září a pak listopad a prosinec. Myslím si, že by se  přednostně měli vystřídat i další prezidentští kandidáti.

Pane doktore Hilšere, vyhovovalo by vám září? V listopadu by mohl letět pan Fischer a Vánoce by na Tchaj – wanu - mohl strávit pan koleda Láska, ten má také prezidentské ambice.

 

Nebýt tohoto muže, "zrádného generála"  Čankajška, který se nechal  po válce zvolit na Tchaj - wanu  prezidentem a ostrov vyhlásil  Čínskou republikou, nezávislou na ČLR, žádné problémy by nebyly .

Šéf senátu by byl naopak vítaným hostem na "Rudém Tchaj - wanu". Na ne rudém však nemá, podle Pekingu, co pohledávat.

Autor: Jan Dvořák | středa 10.6.2020 10:39 | karma článku: 32,70 | přečteno: 1033x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0