Sedláčkovi nové šaty (kupte prosím)

Včerejší horlivý divák televizních přenosů z prezidentských aktů musí uznat, že v souboji s Českou televizí to Miloš Zeman vyhrál.

A to ve specifickém souboji, kdo na koho bude déle čekat.

Odpoledne při vyznamenávání dvou významných Britů měl Zeman desetiminutové zpoždění, čím možná chtěl dát oponentům najevo, že nemá monarchistické sklony, neboť přesnost není jeho výsadou.

 V osm večer pak zase Zeman čekal víc než dvanáct minut, než ČT odstraní Stoletou poruchu, kdy nevysílala nic,  a kdy bude moct vejít do sálu, aby mohl být vidět i v té nejzapadlejší vísce. Lidé, jako každý rok, se už nemohli dočkat, komu ze svých přátel udělí řád Za zásluhy o Zema republiku.

Především kulturní fronta bývá ve středu zájmu diváků od dob, kdy přestaly být udělovány tituly zasl.um. a nár.um. , což medaile od prezidenta svým způsobem nahrazuje.

Mimořádnou pozornost vzbudil vyznamenaný režisér Robert Sedláček. Říká se, že o medailizaci se dozvěděl až krátce před půl osmou, kdy mu volali z Hradu, proč účast nepotvrdil – což kvůli zašantročené pozvánce na poště  ani nemohl -   a tak se rovnou z joggingu vydal na Hrad, aniž stačil hodit na sebe něco společenštějšího než to, co se hodí do Riegrových sadů. Ale kdo ví, zda to tak bylo skutečně. Třeba mu frak sežrali moli.

 

 -

Ty, Bédo, co ten Sedláček vlastně natočil, on je něco jako Vávra, nebo Fellini?

  • -No, nějaký dokument. O Zemanovi.
  • -A za to ho vyznamenal?
  •   - Ale za to ne, Chaun přece taky nedostal od Klause metál, když kdysi natočil Léčbu Klausem.   Sedláček točí tu slavnou..epopej.. -Slovanskou, jako Mucha. -Ale ne, přece České století, to jsou ty hrané dokumenty z naší historie.        -A nevíš, o kterém roce teď točí?           -Já myslím, že už je v současnosti, protože psali, že Zemana bude hrát Ford, nebo Neeson, DiCaprio se zdál bejt Zemanovi mladej. -Tak to já myslela, že je teprve někde v roce 50, podle toho, jak je vystrojenej, tehdy totiž lidi chodili do divadla v teplákách a pro metál od Gottwalda šli na hrad v montérkách.  -Ale  to byly milicionářské uniformy. -No, v milicích Sedláček není,  to už nestih, ale vedle je určitě.   (A ještě dovětek. Včera jsem v blogu nemístně žertoval,  ( z d e )  když jsem se domníval, že by voják hradní stráže, který by dělal komparzistu v případě masového bojkotu akce, přišel do sálu nevhodně oblečen. Bojkot se nekonal, zato vojáka plnohodnotně outfitem  nahradil vyznamenaný. Hluboká omluva všem, koho jsem se mohl dotknout. Děkuji.  S pokorou Dvořák
Autor: Jan Dvořák | středa 29.10.2014 8:35 | karma článku: 16,50 | přečteno: 1107x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0