Řeporyjský starosta má s obrazovkou utrum

Informační call centrum ani webové stránky České televize naprosto nezvládají vlnu protichůdných ohlasů, kterou vyvolalo rozhodnutí, že ve čtvrtečním „Máte slovo“ se ke slovu nedostane populární řeporyjský starosta.

Ačkoli pozván, tak jiný z oslovených, jistý poslanec, své vystoupení podmínil jeho neúčastí.  Důvodně  se obával, že o několik tříd výmluvnější starosta by jeho věcné, leč suchopárné vyjadřování naprosto zastínil, jak se stalo minulý týden při společné účasti v aréně televize z protějšího kopce nad Vltavou.

 Položil proto moderátorce nůž na krk: Buď on, nebo já. Mohl si to dovolit, je poslancem strany podporující vládu, která má v rukou navyšování koncesionářských poplatků. 

Moderátorka nakonec předpokládanou, na poměry ČT nadměrnou sledovanost, kterou by způsobil řeporyjský starosta, raději obětovala na úkor údajně seriózní, avšak neopepřené debaty. „Přece nenechám před začátkem pořadu dát varovací piktogram, že u mě budou sprosťárny, ať rodiče pošlou děti od obrazovky k počítačům,“ měla zdůvodnit své rozhodnutí generálnímu řediteli.

Jedni neúčast uvítali, druzí protestují proti útoku na svobodu slova. Nějaké řečičky o tom, že kdo ví, co by v televizi řekl, vždyť ho známe - a co pak? neobstojí. Měl slovo dostat.

Zdá se však, že televize uzavřely jakousi „kartelovou“ dohodu, a na obrazovku starostu nechtějí pustit.    

 

Autor: Jan Dvořák | úterý 12.5.2020 19:31 | karma článku: 26,85 | přečteno: 1072x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0