Řeporyjská detektivka pokračuje bílým práškem

Policie byla velmi skoupá - pouze oznámila, že starosta Novotný obdržel obálku s bílým práškem a že obsah kriminalistická laboratoř pečlivě analyzuje.

Nelze se takové obezřetnosti divit, jestliže  starosta se stal předmětem zájmu cizí tajné služby, neboť s největší pravděpodobností bude v Moskvě souzen za protiruské a protisovětské chování.

Ze zdrojů blízkých policii se dozvídáme potěšující informaci, že postupným vylučováním už je téměř vyloučené, že oním práškem by byl ricinový „zásyp“, nebo dokonce výbušnina.

V této souvislosti se však z kruhů nakloněných  nepřátelsky vůči této přední osobnosti ODS a uvažovaném ministru (zahraničí nebo vnitra) v kabinetu premiéra Fialy ozývá ničím nepodložené zostouzející tvrzení.

Obálka byla prý zásilkou patřičného množství jistého stimulantu sloužícího výhradně pro osobní spotřebu koncového uživatele. Nadstandardní způsob doručení vyplýval z toho, že kvůli onemocnění nemohl prodejní agent doručit produkt obvyklou cestou, tedy osobně na dobírku.

Starosta takové podezření podle místních informátorů zásadně odmítá. Nechal se prý slyšet, že o stimulanty jít nemohlo, neboť potravinové doplňky získává od distributora standardní cestou, tedy z ruky do ruky.

Je-li tomu tak, mohlo jít o krutý žert antivlasoveckých sil a v obálce byl třeba pudinkový prášek, který měl starostu vyděsit a přimět ke zbourání pomníku. Nepřiměl, starosta má pro strach uděláno.

A lajnu nějakého, s prominutím neprověřeného svinstva z obálky by nikdy ani neokoštoval, jako žádný  zodpovědný člověk – tvrdí starostovi stoupenci.

Pakliže to byla sádra, záměr zlých sil se také nezdařil, starosta si nikým a ničím ústa zacpat nenechá.

Už aby byl prášek identifikován. Třeba to bude DDT na obtížný hmyz.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | neděle 31.5.2020 9:38 | karma článku: 36,15 | přečteno: 1215x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0