Redaktor rozhlasu je nevinný, spletl si doktory s doktory

Ve veřejnosti pomalu doznívá aférka, kdy redaktor rozhlasu soukromě na síti napsal, že letos prezidenta do Německa doprovází v podstatě polní nemocnice s několika lékaři.

Prezident takové opovážlivé tvrzení rozhodně odmítl, a redaktor se omluvil.Prezidentovo označení za „blbce z rozhlasu“ na něm však ulpělo. Neprávem, blbec to není.  

 

-Chudák redaktor, viď Liduš?

-Jakýpak chudák, takhle si vymýšlet o panu prezidentovi a dělat z něj kr**la!

-Ale on za to ten redaktor nemůže, sám se stal obětí dezinformace, napsal to v dobré víře – a vůbec, přece to neřekl do rádia, oficiálně, ale napsal to jako soukromník na síť. Podobně si třeba něco napíše soukromě Trump a přitom pak řekne něco úplně jiného.

-Jak na těch pět doktorů ale přišel?

- No teď jsi na to uhodila správně, když si řekla „doktorů“. Když se ten novinář dozvěděl od zdroje, který pochopitelně nechce prozradit, že bude prezidenta doprovázet pět doktorů, tak ho vůbec nenapadlo, že nemusí jít o lékaře. A protože označení doktor pro absolventa lékařské fakulty je sice běžně užívané, ale nepřesné, zaměnil ho za precizní pojem lékař. Jenomže mezi těmi pěti „doktory“ byl lékař jenom jeden, a zbývající byli doktoři práv. Jindrák, který vede zahraniční odbor, doktor Kruliš, šéf protokolu, Ovčáček, který si doktor nechá říkat a šéf ochranky, který jako magistr je taky vlastně doktor. Chápeš?

-Chápu, Bédo. To je ta naše pověstná titulománie, každý chce být doktor. A v nich se ani pra** nevyzná, natož pak redaktor.  

Autor: Jan Dvořák | pondělí 24.9.2018 7:55 | karma článku: 22,40 | přečteno: 660x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0