Řeči z chodby: ministr jenom opisoval, plagiátor není

Nedávná velmi dobrá zpráva, že nebyl důvod, aby už třetí ministr opustil vládu, čímž by „rezignovanost“ kabinetu namísto dosavadních přijatelných 14, 285 %, dosáhla kritizovatelných 21, 42 8%, vyvolává ještě teď sousedské debaty.   

- Řeknu vám, pane docent, že se mi opravdu ulevilo, když v televizi říkali, že pan ministr Metnar není plagiátor, protože jenom opisoval, ale zapomněl to dát do uvozovek a neuvedl konkrétně, co opsal - zato měl ovšem na konci seznam, od koho by to mohlo být.

A taky se moc pěkně zachoval ten pan profesor, co od něj pan Metnar doslova obšlehnul osm stránek, prý to nebral nijak osobně. Co vy na to?

-Asi si pan kolega toho váží, že studenti od něj opi.. že z něj čerpají - a že  jeden z nich to dotáhl tak vysoko, na dvě ministerstva za sebou, cítí tak trochu jako svou zásluhu i zadostiučinění, že mu těmi několika  stránečkami pomohl.

-Já si stejně myslím, že má být na studenty větší přísnost. Divím se, že  jako docent jste tak benevolentní. Od vás snad nikdo nic neopisoval? No asi ne, když vám to nevadí..

-Ehm, pane soused, mně to samozřejmě vadí..

-Že od vás studenti neopisovali?

- Ale já  teď mluvím obecně, pane soused. Opisovat se nemá.  Ale i profesor musí používat rozum. A když pan ministr šel studovat dálkově, a vybral si pro diplomku téma kolektivní investování, a přitom to byl policista, bylo kolegovi jasné, že investování k práci potřebovat nebude, že potřebuje jenom titul, a proto ho nechali projít, rozumíte?

-Rozumím, ale stejně..

Já si vůbec nedovedu představit, že by v minulosti obšlehli část diplomky například někdejší ministr, a taky obrany, ale za Gottwalda - JUDr.  Alexej Čepička, anebo třeba JUDr. Husák, inženýři  Štěpán, Klaus a Zeman, nebo RSDr. Jakeš. Ti si to museli poctivě vydřít, a jak vysoko to dotáhli!     

Autor: Jan Dvořák | neděle 12.8.2018 9:10 | karma článku: 19,17 | přečteno: 504x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0